View Single Post
Vechi 02.05.2010, 19:16:50
mariamargareta mariamargareta is offline
Banned

Data înregistrării: 04.12.2008
Religia: Ortodox
Implicit

198. Templul pustiit de la Pucioasa (Incrementa atque Decrementa Aulae Puciossae) (XIII)

Troița celor “trei fii unși” este menită a nu fi biruită vreodată, căci ea este simbolul Crucii Domnului, și este și simbolul Sfintei Treimi, simboluri care nu se pot strica de nici o putere potrivnică:

“Această așezare este lucrată de cer și nimeni din cei ce sunt pământ nu o poate birui pe ea, căci aceasta este simbolul crucii, căreia i se rostesc cuvintele: în numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh. Fiecare din cei trei fii lucrează în numele acestei puteri, iar toți trei laolaltă sunt semnul numelui crucii Fiului lui Dumnezeu, semnul care va să se arate înaintea venirii Domnului ei. Și iată, mai întâi a fost cuvântul, și apoi lucrarea cuvântului, și apoi semnul care este pe vârful acestei pietre ca să fie văzut și apoi să fie crezut și apoi să fie înțeleasă taina lui Dumnezeu care lucrează în mijlocul acestor hotare, căci Domnul n-a înălțat semnul venirii Sale pe această piatră până ce mai întâi nu le-a făcut noi pe toate prin această troiță lucrătoare în numele tainelor lui Dumnezeu care vor fi lucrate în zilele ce vin.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”; fragment din mesajul datat la 22-07-1992)

Nici această “proorocie” nu s-a mai împlinit. În prezent unul dintre “cei trei fii unși” (Iliuță) este despărțit de mai bine de un an de pucioși, iar decizia sa pare a fi definitivă.

La început, slujbele în biserica cea mare au mers cum au mai mers. Preoții și-au făcut câte un grup minuscul (1-2-3 adepți) fiecare, cu care făceau slujbele, una după alta, în fiecare noapte. Nicușor slujea mereu numai cu Mihaela. Pe parcurs însă, au început să apară unele derogări. Când a venit frigul cel pătrunzător al iernii, slujbele în biserica mare și neîncălzită au devenit greu de suportat pentru Mihaela. Pentru ea s-a făcut (și-a făcut) prima derogare: slujbele lui Nicușor nu se mai țineau de acum în biserica mare ci în vila de alături, într-un “paraclis” încălzit. Pentru că erau mai multe paraclise, exemplul ei a fost contagios, așa încât cu timpul s-a ajuns ca în biserica mare să nu mai slujească decât Iliuță, care, fiind obișnuit de mic cu gerurile iernii, nu se plângea de frig. De un an încoace, de când a plecat și Iliuță, înseamnă că în biserica mare nu mai slujește nimeni. Sfânta Sfintelor, speranța mântuirii lumii, a rămas pustie.

Oricum,cuplul sacrosanct Mihaela-Nicușor părăsise de mult spațiul mânăstirii de la Glodeni, de când conflictele dintre ei și Iliuță s-au acutizat. În anul 2002, Mihaela a conceput un spațiu ecleziastic alternativ, aflat în altă grădină (denumită de liderii pucioși “Grădina Întâlnirii”), la câteva sute de metri depărtare, numit “legănuț”, unde cei doi fii-copii-unși (Mihaela și Nicușor) să-și găsească mângâierea și liniștea. La “legănuț” se simțeau ei în largul lor, stăpâni deplini, fără a mai fi nevoiți să împartă demnitatea de “stăpâni ai locului” cu Iliuță. Pentru asta, Mihaela a conceput un “Cuvânt” acoperitor, de eliberare de rutina de până atunci și de transfer al lor la “legănuț”:

“Acum am dat mult și ceresc ajutor ca să putem pecetlui cu pecete de sfințenie legănuțul cel din jurul ieslei Sfintei Sfintelor în grădina întâlnirii Mele cu omul, cu cei vii și cu cei adormiți, căci acest loc e loc de întâlnire cerească pe pământ, Ierusalime de azi. […] Acum, fiilor binecuvântați, rostiți pecete de sfințenie peste legănuțul în care Eu vă legăn azi în grădina întâlnirii. Să vă fie loc de mângâiere între pământ și cer pentru voi, cei trudiți sub slava venirii Mele de acum. Să vă fie leagăn ca la copii, dar învățați mereu, mereu pe poporul Meu taina de copil.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”; fragment din mesajul datat la 21-11-2002)

Deși “le-a dat Domnul legănuț”, deși i-a făcut mari și tari (“prooroci, “soli”, “fii-copii ai lui Dumnezeu”, “porți” între cer și pământ de coborâre a “Cuvântului”, învățători” peste poporul pucios), liderii pucioși tot neputincioși, tot nemulțumiți, tot arși la inimă au rămas; tot bolnavi închipuiți, tot chinuiți de mania persecuției, tot neajutorați, tot neocrotiți, tot neînțeleși de nimeni, tot vrednici de milă, tot lipsiți de toate-cele se consideră:

“O, fiilor care stați înaintea Mea și înaintea poporului ca să-i dați cuvântul Meu! Nu știu ce să vă mai dau ca să puteți pentru lucrul vostru cel atât de greu. Nu știu cum să vă mai ocrotesc de dureri. Vouă vă trebuie ajutor mare, dar nimeni nu vă dă, fiilor, și mila de voi îmi pătrunde ființa ca în vremea răstignirii și Mă doare și nu e nimeni să-Mi aline această durere. V-am făcut porțile Mele între cer și pământ și intru pe ele la Israel cel de azi. Să cunoască și el intrarea așa cum o cunosc Eu. Uitați-vă la Mine și luați putere, căci harul Meu vă îmbracă în el mereu. V-am dat putere să vă faceți legănuț. Aveți grijă de el ca de ceva pus deoparte, și tot ce vă învăț Eu, așa să ascultați.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”; fragment din mesajul datat la 4-12-2002)

Șansele pentru cei doi fii-copii-unși (Mihaela și Nicușor) de a se reîntoarce la “mănăstire” , după ce au gustat dulceața legănuțului (prinț și prințesă, fii cerești pe pământ, adică dotați cu tot confortul, cu încălzire centrală cu radiatoare în pardoseală, WC cu apă în casă, etc.) sunt aproape nule: Cei doi legănați numai în legănuț s-ar purta de acum încolo, și așa au ajuns ei să crească mici:

“Hai, fiilor! Vreau să vă arăt lumii prinți și prințese, fii cerești pe pământ, că nu cei prinți pe pământ sunt prinți, ci acei născuți din cer sunt așa. V-am spus cândva că voiesc să fac din voi feți-frumoși și zâne și să Mă legăn din leagăn în leagăn cu voi. O, numai în legănuț v-aș purta, ca pe cei mici. Numai în cuvânt aș sta peste voi, dar să iubiți cu multul cuvântul, fiilor mici, și să creșteți mici și să vă uitați la creșterea celor pe care îi am Eu așezați de Mine călăuză peste voi, că ei au crescut mici, și mici stau chiar și în fața voastră, numai să învățați și voi să creșteți mici și să stați prunci sub povața cea din cer și de pe pământ, căci Duhul Meu este viață în om, fiilor mici. Amin.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”; fragment din mesajul datat la 1-6-2003)

Între timp, cei doi “feți frumoși” și totodată “proorocii cei mici” Mihaela și Nicușor s-au depărtat și mai mult de obiceiul de a face slujbe în biserica de zid de la “mănăstire”. Într-o perioadă când își exacerbau unul altuia angoasele maladive privind o presupusă “răzbunare” a familiei lui Iliuță, cei doi au “pribegit” mai multe săptămâni în șir ca niște câini de pripas, ascunzându-se în Târgoviște și prin pădurile din împrejurimi. Atunci locuiau zi și noapte într-un microbuz Peugeot, adaptat pentru ei doi, ca să le fie și casă, și masă, și “biserică pe roți”. Atunci au dovedit că slujbele le pot face oriunde, nu neapărat în biserica sfințită (dar apoi desacrată tot de ei, prin schismă și erezie), de la “mănăstirea” din Glodeni- Pucioasa.

*
Biserica de la Glodeni, proiectată de liderii pucioși să fie stâlp tare și înalt de mărturie a “lucrării de la Pucioasa, a ajuns astăzi aproape pustie, stâlp de mărturie rușinoasă a neputinței celor care le-a plăcut să se joace “de-a Dumnezeu”.