View Single Post
Vechi 02.05.2010, 19:37:41
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Jane Says Vezi mesajul
http://en.wikipedia.org/wiki/Glossolalia

L-am citit de acum cateva saptamani, glossolalie e atunci cand ei vorbesc in limbi pe care nimeni nu le intelege, si NU este pe inteles.

adica seamana dar nu rasare.

Dupa definitia xenoglossiei, e posibil ca aceasta sa fi fost darul Sf. Porfirie.
Asta inseamna pentru penticostali 'glossolalia'.Vorbirea intr-o limba inexistenta, pentru ei vorbirea in limbi 'ingeresti'.

Eu sunt de parere ca, Glossalalia este vorbirea intr-o limba straina lumeasca, dupa graiurile lumesti adica este in 'xenoglosie'.

Cei care spun ca glossalalia este dupa o limba inexistenta in lume(adica sectarii) se bazeaza pe 1Cor 13, unde Apostolul Pavel vorbeste despre 'limbile ingerilor'.

"De aș grăi în limbile oamenilor și ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare și chimval răsunător."

Bazandu-se pe acest text ei zic ca vorbirea in limbi e intr-o limba nelumeasca, in limbi ingeresti.De unde vin oare limbile si graiurile?Ele vin de la Dumnezeu.Sa ne aducem aminte in Scriptura la turnul Babel cum Dumnezeu s-a coborit si a amestecat si despartit limbile oamenilor de nu s-au mai inteles.Apoi in ce limbi vorbesc ingerii?Au dialogat vreodata ingerii cu oameni?Da, au conversat.Si in ce limbi au vorbit ei?Oare nu dupa graiurile lumesti?Ba da, dupa graiurile si limbile lumesti.Atunci ce inseamna 'limbile ingerilor'?Ele inseamna tainele dumnezeiesti.Sa nu uitam de Scriptura care zice 'le-a dat mana cereasca' si 'paine ingereasca'.Vorbind despre aceasta s-a referit si la doctrina cu care se hranesc ingerii.In Biblie , Cuvantul lui Dumnezeu este numit hrana, paine.Hristos chiar se intituleaza 'painea cea care a coborit din cer' , 'painea cereasca' si ca cel care le da oamenilor 'painea cereasca'.Aceasta si este painea cereasca si hrana ingerilor, Cuvantul lui Dumnezeu, invatatura ce provine de la Dumnezeu, voia si caile Domnului.Acestea sunt limbile ingerilor 'tainele lui Dumnezeu' si 'invatatura dumnezeiasca'.Dumnezeu spune ca atat de mare e diferenta intre caile noastre si caile Sale cat e diferenta dintre Cer si Pamant.Pentru ca sa diferentieze cerescul de pamantesc, apostolul spune 'limbile ingerilor' , pentru a face diferenta dintre cunostiinta lumeasca si cea divina, si spunand aceasta el zice ca, chiar de ar stii invatatura lumeasca si cea dumnezeiasca, iar dragoste nu are , nu a rezolvat nimic.Este glossalalia dupa o limba nelumeasca?Nu.Ce spune Apostolul cand vorbeste despre glossalalia ca sunt diferite limbi in lume dar fiecare are intelesul ei, aratand ca vorbirea in limbi este dupa graiurile lumesti.Glossalalia dupa cum este definita de Biserica, de Sfanta Scriptura si de Sfanta Traditie, nu este dupa un grai nelumesc.

ICor 14:10Sunt așa de multe feluri de limbi în lume, dar nici una din ele nu este fără înțelesul ei.