View Single Post
Vechi 02.05.2010, 21:27:23
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de gabriela8 Vezi mesajul
Eu stiu ca Iosif avea 86 de ani cand a luat-o in grija pe Fecioara Maria! Era vaduv sii avea 3 fii insurati! Asa stiu eu! Nu a luat-o pe Fecioara Maria sotie! Eu zic sa aveti mai mare grija in ceea ce spuneti si ramane scris! Mai ramane sa spuneti ca Iisus a fost Fiul lui Iosif .
Nu inteleg de ce e asa greu de acceptat faptul ca Fecioara Maria a fost doar logodita cu Iosif si ca nu a avut reletii trupesti cu acesta ci Iosif a fost doar pazitorul Fecioriei Maicii Domnului!

Gabriela,
Confuzi doua afirmatii
1) ca Maica Domnului ar fi fost poate casatorita si nu logodita cu Iosif si
ca Iosif ar fi fost eventual un om matur (nu batran)
2) Ca Iisus ar fi fost fioul lui Iosif sau ca Maica Domnului ar fi trait o relatie de tip conjugal cu Iosif

Nu cred ca cineva de aici a afirmat 2) (poate andreicozia, nu a fost explicit)
Mihnea Dragomir se ia dupa traditia occidentala care spune ca Iosif ar fi fost un om matur (nu batran) si casatorit cu Maica Domnului pentru a o proteja. Cred ca nimeni nu le poate reprosa catolicilor ca ar afirma ca ea nu ar fi fost si ramas fecioara sau ca Iisus nu ar fi fost Fiul lui Dumnezeu conceput prin Sf Duh...
Faptul ca ar fi fost casatoriti (de ochii lumii, pentru ca Iosif sa o poata proteja) nu implica ca ar fi avut relatii trupesti. Cine a afirmazt asta aici?
Eu nu am afirmat aici nimic din punctul 2). Despre 1) am spus doar ca exista mai multe pareri (unii spun ca ar fi fost logoditi altii casatoriti).
Si eu stiam ca la ortodocsi se spune ca Iosif era batran, iar 'fratii lui Iisus' de care se vorbeste in evanghelii sunt fii lui din prima casatorie. Iar la catolici se spune ca era mai tanar iar 'fratii lui Iisus ar fi fost de fapt verii Lui, dupa obiceiul oriental de a numi toti verii frati.
Nu a fost din cate stiu niciodata unul din punctele de divergenta intre catolici si ortodocsi, care sa ii desparta adica (motiv de schisma). De ce sa il facem noii acum? Nu sunt alte probleme mai importante?