[quote=izotaurel;242021]Pai cum ajungi la Duhul Sfant daca nu stii Cuvantul lui Dumnezeu ?
@izotaurel
Nu tu ajungi la Duhul Sfant. El vine la tine. prin rugaciune si harul sfintelor taine.
repet, incepe cu Noul Testament unde o sa ai imaginea adevarata a lui Dumnezeu prin Fiul Lui. Iisus Hristos e imaginea vazuta a Dumnezeului celui nevazut.
si o sa gasesti descrisa in NT exact situatia in care esti tu acum, adica "sunt unii care ratacesc cu Scriptura in mana, spre a lor pierzare" . Sa nu fie !!!
Si mai raspunde tot acolo Hristos la nedumeririle unora zicand ca mai are multe de spus dar nu le putem purta acum, adica nu avem varsta duhovniceasca (care nu coincide cu varsta biologica) sa intelegem tot dintr-odata.
"Preotii sunt oameni care au pacate, Biblia ar trebui sa fie perfecta. Daca vrem sa-l cunoastem pe Dumnezeu eu zic sa apelam la Cuvantul Lui, nu la cuvantul omului pacatos."
Adica un preot nu intelege Biblia ca are pacate dar tu o intelegi. Sa presupunem deci ca tu esti fara de pacat??
Ti-am dat un link catre o Biblie explicata de experti in limbile in care a fost scrisa biblia si de exegeti care vorbesc in cunostinta de cauza. Daca nu te multumeste trimiterea mea la experti, crezi ca aici pe forum o sa gasesti raspuns la ce cauti tu??
"Chestia este ca eu incep sa inteleg Biblia"
chestia e ca ti se pare ca intelegi. Biblia are mai multe nivele de intelegere. La nivelul incepator sau nivel de abecedar se rezuma la relatarea strica a unor fapte si evenimente fara macar sa banuiesti substratul duhovnicesc de dincolo de litera.
La nivelul duhovnicesc se ajunge greu de tot.
Un copil de clasa 1 nu are cum sa inteleaga Trigonometrie sau Astrofizica . E nevoie de mult timp si efort mental sa-si exerseze intelegerea. La fel e si cu Biblia daca nu cumva chiar mai anevoios. Pe langa timp indelungat si efort mental mai trebuie sa incepi sa-ti cureti sufletul de patimi, caci cu sufletul se intelege Biblia. Sufletul e ca o fereastra si daca e murdara, ai impresia ca afara e noapte cand te uiti pe geam. Deci intai curata sufletul si apoi vei vedea ce lumina e.
Despre ce ai zis ca Dumnezeu e un tiran violent, nu pot decat sa ma infior ca ai ajuns la asemenea concluzie. Afla din Noul Testament intelesul de suferinta, pedeapsa, fagaduinte si celelalte.
Dumnezeu sfantul sa te lumineze, da' vezi ca nu-L poti fenta. Daca Il cauti cu inima curata, o sa-ti vina in intampinare si o sa intelegi ce-ti este tie de folos , dar daca doar vrei sa-L ispitesti si sa-I demonstrezi Lui cu Scriptura in mana ca e un tiran violent, te avertizez ca e ispita demonica.
|