View Single Post
Vechi 02.05.2010, 22:21:40
Jane Says Jane Says is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2010
Locație: KooKooLand
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de izotaurel Vezi mesajul
Asa e, nu va mai preocupati de ceilalti ca nu va iese nimic. Mai importanta este mantuirea voastra chiar daca inseamna sa nu cunoasteti adevarata fata a Scripturii. Eu nu judec pe Dumnezeu, IL DESCRIU conform Bibliei. Daca voua nu va convine inseamna ca nu va convine de Dumnezeu.
Cum va iubiti voi aproapele daca credeti ca e just sa sufere in Iad pentru eternitate ? Voua v-ar placea asa ceva ?
Am venit aici sperand sa gasesc iubirea promisa de Dumnezeu de care aud tot timpul de la preoti. Si ce am gasit ? Oameni care considera ca Dumnezeu este un tiran, ca trebuie sa ascultam indiferent ce face si ca nu toate actiunile lui sunt bune.

Daca nu vedeti contradictiile din Biblie inseamna ca nu ati citit Biblia.
Frate, tu nu faci decat sa proiectezi asupra noastra si sa ne pui in gura si in minti lucruri si idei de-ale tale. Sa stii ca in Biblie si in credinta vedem fiecare ca intr-o oglinda exact ceea ce suntem noi, lucrurile de care ne este teama si asa mai departe. E normal sa te sperii, la inceput, dar sa iti dai seama ca in primul rand tu trebuie sa te schimbi, nu Dumnezeu. Si pe masura ce ti se mai lumineaza sufletelul, ca Dumnezeu e bun si nu ti-l lasa in bezna necunoasterii, ajungi sa percepi diferit, mai clar, cum stau lucrurile.
Iti spun din propria mea experienta, ca am dat si eu cu capul de toate pragurile si-am dat prin toate gropile, ca Dumnezeu pare tiran si restrictiv doar unui om patimas si mandru, pentru ca sufletul citind isi da seama ca asta il angajeaza la ceva, ca nu e ok starea in care se afla. Si-atunci avem de ales: ori ne menajam pe noi insine zicand "eu sunt bine, Dumnezeu e ala rau", caz in care mandria si iubirea de sine si-a spus cuvantul. Eu nu vreau sa ma schimb dar Dumnezeu nu ma aproba si eu simt asta, asa ca e numaidecat El de vina.
Fie spunem, "nu stiu exact cum e Dumnezeu, dar eu sigur sunt varza", moment in care deja se aprinde o luminita in suflet. Important e sa nu te sperii si de umbra ta pe parcurs, si cand te cuprinde teama sau razvratirea sa stii ca asta nu e din cauza lui Dumnezeu ci din cauza slabiciunii tale. Care nu-i bai, cu ajutorul lui Dumnezeu, se tamaduieste.

Sa stii ca o dovada ca Dumnezeu e BUN, frate, e si asta ca ne indura sa gandim si sa hulim si sa Il barfim si sa Il criticam. Ce e tiranic aici? Si sa vezi ca dupa tot ce am spus si am facut, cand ne rugam si zicem Doamne iarta-ne pentru toate cate am zis si am facut, tot El ne mangaie si ne primeste.

Daca tot citesti VT, citeste Psalmii de pe la nr. 90 incolo, ca sa te indulcesti un pic :) Si daca o sa citesti profetiile, vei vedea ca Dumnezeu ii avertiza intotdeauna ca nu le va fi bine daca ei vor pacatui in continuare si nu se vor pocai -- deci erau pusi in tema -- si la fel le spunea si ce binecuvantari va revarsa asupra lor daca-si schimba purtarile. Ai sa vezi cat a negociat Avram cu El ca sa scape cetatile Sodomei si ale Gomorei, ca ar fi iertat cetatile acelea daca gasea in ele macar cativa oameni drepti, si pentru (de dragul?) aceia putini nu ar fi urgisit. Ca i-a avertizat pe cei din Ninive ca ii va pedepsi si cand a vazut indreptarea lor I-a fost mila de ei si nu le-a mai facut nimic.

Citat:
10. Atunci Dumnezeu a văzut faptele lor cele de pocăință, că s-au întors din căile lor cele rele. Și i-a părut rău Domnului de prezicerile de rău pe care li le făcuse și nu le-a împlinit [...]

Și a zis Domnul: "Tu ți-ai făcut necaz pentru acest vrej pentru care nu te-ai trudit și nici nu l-ai crescut, care și-a luat ființă într-o noapte și într-alta a pierit! 11. Dar Mie cum să nu-Mi fie milă de cetatea cea mare a Ninivei cu mai mult de o sută douăzeci de mii de oameni, care nu știu să deosebească dreapta de stânga lor, și cu un mare număr de dobitoace?"
Si sunt si alte exemple care arata dragostea lui Dumnezeu pentru zidirea Lui, ca nu doar ca nu e sadic, dar are grija de zidirea Lui ca un tata si ca o mama, si nu din rautate ne mai altoieste din cand in cand, ci pentru ca El ne-a facut, El stie la ce masuri putem ajunge si cred ca se intristeaza cand ne vede atat de prosti si orbi ca ne taiem singuri craca de sub picioare prin pacatele noastre.