Citat:
În prealabil postat de izotaurel
Pai cum ajungi la Duhul Sfant daca nu stii Cuvantul lui Dumnezeu ? Preotii sunt oameni care au pacate, Biblia ar trebui sa fie perfecta. Daca vrem sa-l cunoastem pe Dumnezeu eu zic sa apelam la Cuvantul Lui, nu la cuvantul omului pacatos.
Chestia este ca eu incep sa inteleg Biblia. Pur si simplu Dumnezeu este un tiran violent care a scris o carte care contine o gramada de contradictii.
|
Ti-am mai
zis, roaga-te.
Si credinta este tot un dar.. Iti lipseste, o ceri lui Dumnezeu.
(Nu este deloc absurd.. eu am inceput tot cu "cred Doamne, ajuta necredintei mele").
Credinta NU tine de un exercitiu intelectual.. iti spun de acum. Cititul ajuta, dar poti ajunge sa o enciclopedie teologica umblatoare lipsita de traire (cam cum erau fariseii).
Fara rugaciune nu ajungi nicaieri.
Nu ma preocupa aparenta "cruzime" din VT. Eu nu stiu judecatile lui Dumnezeu, poate ca oameni pedepsiti aspru pe pamant au scapat de o pedeapsa mare dincolo. Nu stiu.
Si nici alti ortodocsi nu stiu sa-ti raspunda pt simplu motiv ca nu le trece multora prin minte sa-si ridice dreptatea proprie mai sus decat cea dumnezeiasca (un minim de modestie ne spune ca nu putem noi pacatosii sa-L intelegem pe Dumnezeu.. sa nu ajungem judecatorii Lui).
In plus, multe lucruri le intelegi intai cu inima.. mai greu le transpui in cuvinte.
Si grija lui Dumnezeu este covarsitoare, dar nu o vezi daca nu ai "ochelarii potriviti". Unui ateu pot sa-i spun zilnic in cate feluri m-a ajutat Dumnezeu (doar ceea ce vad, ca vad f putin din grija lui Dumnezeu.. infim, chiar). Ateul/necredinciosul va spune ca sunt doar coincidente. Si cu cat deschizi mai mult inima, cu atat aceste "coincidente" fericite se inmultesc.. Pana cand detalii delicate iti fac ziua o sarbatoare, ca stii ca nu esti niciodata singur.
Asta este perspectiva mea, nu stiu cum vad alti crestini lucrurile.
Dar primul pas este rugaciunea.