Citat:
În prealabil postat de izotaurel
. "Mai importanta este mantuirea voastra chiar daca inseamna sa nu cunoasteti adevarata fata a Scripturii. Eu nu judec pe Dumnezeu, IL DESCRIU conform Bibliei. Daca nu vedeti contradictiile din Biblie inseamna ca nu ati citit Biblia."
draga izotaurel, toata Biblia e ca un joc de puzzle urias cu mii si mii de piese. Deocamdata ai numai vreo 2-3 si nici alea nu se potrivesc una cu alta.
Ai rabdare ca inca nimeni nu a potrivit toate piesele si mai ales ai incredere ca in final o sa intelegi si de ce nu s-au potrivit.
si cred ca ultima piesa din puzzle o punem dupa ce trecem dincolo. acolo o sa se spulbere toate ambiguitatile.
[/QUOTE"Cum va iubiti voi aproapele daca credeti ca e just sa sufere in Iad pentru eternitate ? Voua v-ar placea asa ceva ? "
"Mi-e frica de Dumnezeu dar logica si iubirea fata de aproape ma face sa nu-l iubesc dupa ce a facut asemenea acte crude fata de semenii mei. Pur si simplu cuvantul "iubire" a disparut din relatia mea cu Dumnezeu si a fost inlocuit cu credinta oarba si frica.
|
Nu esti nici primul, nici ultimul care se crede mai milos decat Dumnezeu si e indignat si revoltat de purtarile lui despotice din Vechiul Testament si de existenta raului in lume. Esti aproape leit ca Ivan din romanul Fratii Karamazov. Si el ca si alti atei sau antitei, era mistuit de iubire covarsitoare pentru oameni (teoretic) si ar fi recreat lumea muuuult mai bine decat a facut-o Dumnezeu.
Unii ca astia sustin ca ar fi facut o lume in care nu exista suferinta si in care nu ar permite nimanui sa ajunga in iad.
Tupeista atitudine, luciferica de-a dreptul, orgoliu transant.
Dar iadul nu e un loc sau o stare in care ajungi ca te trimite Dumnezeu asa ca sa se afle in treaba, ci e un loc si o stare in care ajungi singur ca urmare a propriei alegeri.
Cu alte cuvinte, in lumea aia perfecta pe care ar crea-o un ateu sau antiteu, le-ar interzice, le-ar incalca libertatea si i-ar obliga pe toti sa ajunga in Rai.
DAR, fara ca omul sa-si doresca raiul, sa tanjeasca sa ajunga acolo, sa se straduiasca cat de cat, evident cu ajutorul lui Dumnezeu, sa fie alegerea lui, deci fara asta, Dumnezeu - ca un LORD ce e- nu vrea sa-l oblige la nimic, ii respecta optiunea si nu il tine cu forta langa El. El sufera mai tare dacat toata umanitatea la un loc ca pe toti ne vrea cu El.
Dumnezeu i-a creat pe oameni sa-i fie parteneri, colaboratori la diverse planuri pe care le are cu noi, nu niste robotei cu telecomanda cu care sa se joace printre pomii raiului.
Esti liber sa respecti regulile lui Dumnezeu care nu pot fi decat spre binele omului, dar esti la fel de liber sa nu le respecti daca consideri ca esti mai destept decat cel ce a facut lumea.
Dar istoria umanitatii si bunul simt minimal spun ca e total contraindicat pentru ca urmarea este indepartarea de Dumnezeu.
Azi te indepartezi un pic, maine un pic si tot asa te tot indepartezi si ajungi intr-un hau launtric, durere, necazuri, suferinte etc .
cu cat e mai departe de Dumnezeu, cu atat e mai infricosator. De multe ori, tocmai de frica asta omul face drumul invers si se intoarce. si Dumnezeu e tot acolo, cu mana streasina la ochi, te astepta pe tine. si tu plangi si ii spui sa te ierte (prin cei pe care i-a randuit sa-ti dea dezlegare de pacate ).
Ca unii nu se intorc, nu e vina lui Dumnezeu. e marea Lui durere.
Nu-L vor pe Dumnezeu, ii calca pe nervi niste porunci si randuieli aparent aberante asa ca Il exclud si isi faca ei propriile reguli, isi creeaza fiecare separat un loc fara Dumnezeu. Doar ca adevarata fata a iadului se vede in toata hidosenia dupa ce ne debarasam de materialtatea trupului, dupa ce trecem prin moarte dincolo.
Nu Dumnezeu i-a trimis acolo, din contra, ne-a dat niste indicii (porunci, reguli) sa nu ne aventuram pe coclaurile pacatelor ca ne ratacim si o sa fie greu sa mai gasim drumul.
da' omu' fire slaba, curioasa si mandra isi zice las' ca stiu mai bine . si urmarea o stim toti.