View Single Post
Vechi 03.05.2010, 09:28:43
mishi55's Avatar
mishi55 mishi55 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.03.2010
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit de-a valma

Citat:
În prealabil postat de maria-luisa Vezi mesajul
eu nu vad niciun fel de ura la Andrei. poate ne spui tu unde vezi ura. Adevarul? Spune-mi tu unde e, cand tot ce vad este lupta chiar si intre bisericile ce cred in acelasi Mantuitor. Unde e Adevarul aici?
Daca tu nu vezi nici un fel de ura la Andrei, atunci sa te intreb eu: ce vezi? Oare din dragoste pune el atatea intrebari tendentioase, si din dragoste rastalmaceste toate raspunsurile celorlalti? Oare din prea multa dragoste nu poate vedea Adevarul?

Tu spui: "tot ce vad este lupta chiar si intre bisericile ce cred in acelasi Mantuitor" - gresit! nu toate bisericile cred in acelasi Mantuitor! Daca ar fi asa cum spui tu, nu ar fi faramitarea asta. Daca ar fi asa cum spui, nu s-ar fi tot smuls din trupul Bisericii, in timp. S-au rupt pentru ca au cazut de la Adevar. S-au rupt din mandrie, asa cum din mandrie a cazut Lucifer. S-au rupt de la Adevar, nu mai sunt in Adevar - nu mai putem spune ca toti cred in acelasi Mantuitor. Mandria i-a impins la cadere.

Si nu veni acum cu acele accese de mila si dragoste covarsitoare, cum ca trebuie sa avem dragoste si sa credem ca se vor mantui toti de-a valma, ortodocsi si hindusi, evrei si musulmani, taoisti si sectari si atei cu simtul etic... E plin forumul de asemenea milostivi, care parca-I dau peste nas lui Dumnezeu cu mila lor.

Daca vrei raspunsuri, cauta si citeste Sfintii Parinti, care aratau care este plata ereziei, cum trebuie sa ne purtam cu ereticii care nu vor sa se lepede de erezia lor, cum sa ne rugam, cu cine sa nu ne rugam si sa nu ne impartasim... Sau tu esti cumva si deasupra lor? Eu nu spun nimic de la mine, nu ideile mele le afirm aici.

Da, Hristos imi cere sa-l iert pe cel care m-a jignit sau mi-a facut rau mie, personal - dar nu-mi da voie sa iert hula, batjocorirea Ortodoxiei si a Adevarului. Oare nu cumva si Stefan cel Mare era un crud si un rau, ca-i omora pe turci si pe tatari? Oare nu cumva Brancoveanu a fost un sadic ca a ales pentru sine si pentru copiii sai moartea, decat caderea din Ortodoxie? Oare nu cumva toata credinta si adevarurile si Sfanta Traditie sunt asa, niste lucruri perimate, pe care voi, astia milostivi, o sa le inlocuiti cu marea voastra iubire de-a valma?