Citat:
În prealabil postat de Delirul
DOriana, Dumnezeu a spus lucrul acesta ca o consecinta a caderii lui Adam si a Evei, deci tu ce crezi ?. ?
|
Ce a spus Dumnezeu mai concret?
"Voi înmulți mereu necazurile tale, mai ales în vremea sarcinii tale; în dureri vei naște copii; "
Deci consecintele pacatului sunt necazurile si durerea la nastere, nu nasterea. Asa cum Adam nu a fost pedepsit prin faptul ca muncea pamantul, ca-l muncea dinainte, ci ca-i dadea buruieni.
Citat:
Oare nu in Psalmul 50 se spune ca in pacat m-a nascut maica mea ?,
|
Aceasta inseamna ca pacatele parintilor se mostenesc si copiii se nasc predispusi la pacat:
" Eu, Domnul Dumnezeul tău, sunt un Dumnezeu zelos, care pedepsesc pe copii pentru vina părinților ce Mă urăsc pe Mine, până la al treilea și al patrulea neam,"
Citat:
oare nu avem ca marturie vietile atator sfinti parinti care nu au cunoscut ce este aceea impreunare dar uite ca s-au sfintit ??
|
E frumos sa ramai flacau/fecioara pentru Domnul. Si Sf Ap Pavel a ramas necasatorit si a spus si motivul: pentru ca sa nu fie impiedicata lucrarea sa de raspandire a Evangheliei. Omul avea de facut o lucrare imensa, nu mai avea timp de intretinut o familie. Deci nu era vorba de pacat ci de prioritati.
Citat:
Acum judeca si tu daca este chiar atat de necesar, si nefiind necesar daca este chiar asa o virtute actul sexual ?
|
Nu e neaparat necesar, dar fara el tu nu ai fi existat. Si daca toti ar gandi ca tine oamenii ar disparea rapid. Iar
Dumnezeu a poruncit ca omul sa se inmulteasca:
"Dumnezeu a făcut pe om după chipul Său, l-a făcut după chipul lui Dumnezeu; parte bărbătească și parte femeiască i-a făcut.
Dumnezeu i-a binecuvântat și Dumnezeu le-a zis: „Creșteți, înmulțiți-vă, umpleți pământul și supuneți-l; și stăpâniți peste peștii mării, peste păsările cerului și peste orice viețuitoare care se mișcă pe pământ.”
Observa ca asta se intampla inainte de caderea in pacat.