View Single Post
Vechi 03.05.2010, 16:10:23
Delirul's Avatar
Delirul Delirul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.02.2010
Locație: undeva-n Moldova
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Delirul
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Ce a spus Dumnezeu mai concret?
"Voi înmulți mereu necazurile tale, mai ales în vremea sarcinii tale; în dureri vei naște copii; "

Deci consecintele pacatului sunt necazurile si durerea la nastere, nu nasterea. Asa cum Adam nu a fost pedepsit prin faptul ca muncea pamantul, ca-l muncea dinainte, ci ca-i dadea buruieni.
Am precizat dupa aceea in paranteze la ce ma refeream, dar prea tarziu, fiindca tu mi-ai dat deja raspunsul. Adam si Eva in rai nu-si faceau griji pentru nimic, deci nu munceau ci aveau totul la dispozitie, tocmai de aceea abia dupa caderea lor li s-a spus duceti-va de va inmultiti si munciti pamantul, ca si o consecinta a caderii lor. Adica pentru suferintele voastre voi sunteti singurii vinovati, cu alte cuvinte fiind spus.

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Aceasta inseamna ca pacatele parintilor se mostenesc si copiii se nasc predispusi la pacat:

" Eu, Domnul Dumnezeul tău, sunt un Dumnezeu zelos, care pedepsesc pe copii pentru vina părinților ce Mă urăsc pe Mine, până la al treilea și al patrulea neam,"
Este adevarat ca pacatele stramosesti se mostenesc, dar pentru asta exista taina botezului, dupa aceasta taina copii pana la o anumita varsta pe toate le au, deoarece sunt curati si odata ce li s-a sters pacatele mostenite ei sunt precum ingerii, insa cu timpul oamenii purtati de mandrie si vicii isi pierd multe din aceste virtuti.
Reply With Quote