Citat:
În prealabil postat de Doriana
Ce a spus Dumnezeu mai concret?
"Voi înmulți mereu necazurile tale, mai ales în vremea sarcinii tale; în dureri vei naște copii; "
Deci consecintele pacatului sunt necazurile si durerea la nastere, nu nasterea. Asa cum Adam nu a fost pedepsit prin faptul ca muncea pamantul, ca-l muncea dinainte, ci ca-i dadea buruieni.
|
Am precizat dupa aceea in paranteze la ce ma refeream, dar prea tarziu, fiindca tu mi-ai dat deja raspunsul. Adam si Eva in rai nu-si faceau griji pentru nimic, deci nu munceau ci aveau totul la dispozitie, tocmai de aceea abia dupa caderea lor li s-a spus duceti-va de va inmultiti si munciti pamantul, ca si o consecinta a caderii lor. Adica pentru suferintele voastre voi sunteti singurii vinovati, cu alte cuvinte fiind spus.
Citat:
În prealabil postat de Doriana
Aceasta inseamna ca pacatele parintilor se mostenesc si copiii se nasc predispusi la pacat:
" Eu, Domnul Dumnezeul tău, sunt un Dumnezeu zelos, care pedepsesc pe copii pentru vina părinților ce Mă urăsc pe Mine, până la al treilea și al patrulea neam,"
|
Este adevarat ca pacatele stramosesti se mostenesc, dar pentru asta exista taina botezului, dupa aceasta taina copii pana la o anumita varsta pe toate le au, deoarece sunt curati si odata ce li s-a sters pacatele mostenite ei sunt precum ingerii, insa cu timpul oamenii purtati de mandrie si vicii isi pierd multe din aceste virtuti.