View Single Post
Vechi 03.05.2010, 18:25:21
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Noesisaa Vezi mesajul
Nu este hula, daca stai si te gandesti. Dar asa este viziunea in Romania, cel putin: Iosif a fost doar logodnicul Mariei, si mai mult, avea peste 80 de ani. Lucrurile astea ti se baga in cap de copil la biserica si la ora de religie. De nu stiu cate ori am auzit spunandu-se ca catolicii gresesc grav cand picteaza pe Iosif ca fiind tanar, sau oricum, nu mos batran. Oricum, la noi la romani cel putin, nu prea este cultul lui Iosif. Chiar deloc.
Am cautat si am gasit, despre problema 'fratilor lui Iisus' care este legata de problema varstei sfantului Iosif:
Au existat urmatoarele pareri:
- sfantul Ieronim in occident, care aparind fecioria post partum a Maicii Domnului a presupus ca 'fratii' erau veri
- sfantul Epifanie al Ciprului care a avut opinia ca 'fratii' sunt fii lui Iosif dintr-o casatorie anterioara; aceasta opinie a prevalat in orient

Deci, in ceea ce priveste o casatorie anterioara a lui Iosif, este vorba despre doua opinii; niciodata nu a existat vreo cearta intre orient si occident cu privire la aceasta chestiune.

Despre logodna vs. casatorie inca nu am gasit nimic. Oricum, intr-o carte - manual despre Maica Domnului de p. Alexander Kniazev nu se vorbeste despre aceasta chestiune.
Ne-am gasit noi pe forum sa depicam firul in patru.. ;-)