nu am spus ca aleg sambata in locul duminicii.
ideea este cana pana acum mi se spunea de toata lumea (indiferent de religie) ca Biblia este scrisa de Dumnezeu si ca cel care modifica Cuvantul lui Dumnezeu (adica Biblia sau Sf. Scriptura) o sa fie aspru pedepsit.
daca in Biblie scrie ca e duminica e prima zi a saptamanii, de ce mai sarbatorim Duminica? aici e nedumerirea si cu Biblia in fata ar trebui sa explice. Constantin cel Mare a decis, dar pe baza a ce? ca unii sarbatoreau sambata si altii duminica sau reiese undeva din Biblie chestia asta?
am mai vorbit astazi cu cineva care stie mult mai multe decat mine despre religie si este batran, dar nu cred ca asta conteaza. si mi-a spus cateva lucruri, desi a zis ca o sa citeasca si el dintr-o Biblie ortodoxa mai veche (ca din cate am inteles, inainte Vechiul Testament avea un volum cum ar veni si Noul Testament era un alt volum; deci e o Biblie mai veche spre deosebire de ce-a aparut acum) si o sa-mi explice pe intelesul meu.
alin, m-am uitat pe site-uri si am de gand sa citesc ala. Urmeaza sa-mi fac comanda de pe internet cat de curand. multumesc mult inca odata.
|