View Single Post
Vechi 03.05.2010, 22:44:59
ALEXANDRU ANASTASIU's Avatar
ALEXANDRU ANASTASIU ALEXANDRU ANASTASIU is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.03.2010
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de heaven Vezi mesajul
Draga Alexandru,tot ii dai zor cu iubirea de semeni pe care afirmi ca o reversi asupra celor din jur,inclusiv a forumistilor,dar observ a "n"-a oara cum faci afirmatii total deplasate si nefondate despre cei care posteaza aici.Acum,observ ca l-ai luat pe Mihnea Dragomir in colimator...
Cred ca nici macar nu te obosesti sa citesti atent ce scrie fiecare dintre ei,daramite sa iti mai pui si intrebari referitoare la postarile lor,ci singura ta preocupare este,scuza-ma...sa te vezi pe tine scriind postari interminabile,amestecate cu citate kilometrice.
Ca sa porti un dialog cu cei din jur si sa le transmiti un mesaj,intai trebuie sa inveti sa ii asculti cu atentie si sa ii intelegi.Parerea mea...
Daca si in viata de zi cu zi esti la fel de receptiv si empatic,cred ca ai o reala dificultate in a comunica cu semenii.
Domnișoara... ? Iar acest obicei de a nu da numele. Nu înțeleg de ce? Oare n-ar trebui să ne rugăm unii pentru alții? Doamne miluiește-o pe Fani, miluiește-l pe Topcat, miluiește-o pe Heaven. Sună cam caraghios. Poate o reflectare a dorinței după Taină a creștinilor. Nu vreau să o numesc ocultism (ocult=ascuns) că am văzut unii care fac ocultism și își dau numele iar alții combat ocultismul și își dau poreclă de forum.
Zice Fericitul Augustin să urâm păcatul și să iubim pe păcătoși. Cred că se aplică și la ideile rele și cei ce le emit. Să urâm ideile care-L supără pe Dumnezeu și să-i iubim pe cei care, din nefericire pentru ei, le au și le fac reclamă.
Dacă ai observat că am zis ceva rău de persoanele care emit idei greșite te rog să-mi spui ce și unde am zis ca să-mi cer iertare.
Dacă am grerșit în argumentare sau se vădește că n-am înțeles ce a vrut să spună un emitent de postări spune-mi unde și ce ca să mă corectez.
Problemele arătate aici sunt foarte importante și nu funcționează stilul cu păreri scurte personale.
Am încercat să răspund pe scurt, poți să te uiți la început, dar oamenii n-au fost mulțumiți cu idei preconcepute. Lucru firesc, nu? Nici eu nu sunt mulțumit cu ideile neînțelese luate de-a gata de la alții.
Am fost întrebat concret de ce consider că energiile din bioterapie sunt malefice dar nu pentru că așa a zis x și y. Deci au vrut explicații. Și pentru că nu mi s-a cerut o părere personală ci adevărul am fost obligat să fac referire la oameni înțelepți fie savanți fie sfinți. De aceea dau citate.
După cum am spus la începutul postărilor lungi e ușor să dărîmi greu să zidești. Deci aștept contraargumente serioase, logice, duhovnicești la cele spuse iar nu reacții emoționale de nemulțumire.
Să ști că am primit mesaje de mulțumire pentru postări și pe față și în mesageria privată. Deci unii, chiar dacă nu toți (doar și asta e firesc,nu?), se folosesc.
În privința comunicării pe forum este cu adevărat dificil căci nu sunt toți oameni iubitori de Hristos. Unii au idei foarte diferite chiar și de creștinismul general darămite de Ortodoxie și mulți răspund prin emoții dezechilibrate. Nu poți vedea ochii, nu poți auzi inimile, nu poți să pui o masă a dragostei. Mai bine s-ar fi comunicat persoană cu persoană prin mesaje private deoarece trebuie personalizat răspunsul după înțelesul cititorului. Pe forum fiind o dezbatere publică este necesar și stilul apologetic, deci mai dur, pentru a contracara obrăzniciile.
Fii pe pace iubesc oamenii și pe dvs, cei de pe forum, chiar dacă vă contrazic și pe cei cu care mă întâlnesc. Fie străini, fie prieteni, ne înțelegem cu dragoste, nefiind împiedicați de vorbirea telegrafică și de piață pe care o cereți dvs.
Dumneavoastră însă nu mi-ați contraargumentat nici o idee, oare nu aveți contraargumente de ați fost nevoită să faceți atac la persoană?
Ca de obicei facem un citat din Sfânta Scriptură, sper să nu vă supărați pe Mântuitorul ci să vă bucurați de dragostea Lui cea revărsată prin cuvintele Sale:
Ioan 18, "22. Si zicand El acestea, unul din slujitorii, care era de fata, I-a dat lui Iisus o palma, zicand: Asa raspunzi Tu
arhiereului?
23. Iisus i-a raspuns: Daca am vorbit rau, dovedeste ce este rau, iar daca am vorbit bine, de ce Ma bati?"

N-o să vă vină să credeți dar,
v-am îndrăgit.

Așadar nu fiți supărată iar dacă nu sunteți de acord cu cele spuse aici sau mai sus sau mai jos spuneți de ce și dacă aveți dreptate vă mulțumesc iar dacă nu, cu drag vă contrazic fără să vă urăsc ci atacând doar neadevărul.

De vreți, de nu vreți; de credeți de nu credeți; de primiți de nu primiți tot:
Cu durere și dragoste, Alexandru

SF. MARCU ASCETUL: "Atâta adevăr se află în spusele cuiva câtă siguranță îi dau smerenia, blândețea și dragostea"

Acum este publicată și viața (audio) Bătrânului care mi-a lămurit credința în iubire, aici:
Fratele Traian Bădărău (Tătăică)

Pentru cine dorește să fie ctitor la Catedrala Mântuirii Neamului, iată legătura.

Last edited by ALEXANDRU ANASTASIU; 03.05.2010 at 22:48:36.
Reply With Quote