Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM
Biserica e de acord cu divortul cerut, atat de barbat, cat si de femeie ( nu mai exista drepturi ale unuia in special) atunci cand este vorba de adulter!!! Este singurul motiv acceptat...
|
In Corinteni spune ca adulterinii nu trebuie sa se desparta "caci barbatul necredincios se sfinteste prin femeia credincioasa,si femeia necredincioasa se sfinteste prin barbatul credincios". Acum.....eu si multi altii nu am accepta asa ceva,nu am putea trece peste,dar exista oameni care trec si ....chestiunea se repeta,omul nu se sfinteste.Exemplu concret:bunica mea a fost inselata de bunicul meu de nenumarate ori in timpul casatoriei (era zidar de profesie,umbla pe la multe case.....dar asta nu e o scuza) si bunica nu a divortat,dupa 30 de ani de casnicie,tot el a parasit-o pt una mai tanara cu care a facut 2 copii,la varsta de 60 de ani si ceva......Nu mi se pare deloc sfintit bunicul,desi bunica l-a rabdat (l-a certat ce-i drept,dar nu a divortat).Bunica mea nu l-a inselat vreodata,pot baga mana in foc pt asta,si nu doar mana,as trece toata prin foc pt ea. Biblia a fost scrisa in alte vremuri,altfel erau oamenii atunci,poate mai curati ! lumea s-a stricat,s-a alterat in timp,in atatea secole,s-a imputit ! mi-e sila de lumea in care traim,nu sunt o sfanta,nu pot renunta la lumea in care traiesc pt a ma calugari si a sta undeva izolata,dar undeva in munti singura cuc parca as sta,departe de toti si de toate.Nu va voi uita,ma voi ruga pentru voi!Doamne-ajuta!