Era bine daca indicai de la inceput postarea respectiva, discutam mai la obiect.
1. Sterilizarea cainilor chiar cu stapan si microciparea lor, s-a mai propus asta anul trecut au sarit unii din ortodocsii nostri (le-a picat la tzanc in campania anticipusor) sa strige "DICTATURA!".
Si nu numai ei.
Microciparea binenteles este buna si adauga un dram de responsabilitate, asta daca nu cumva tzaranu' stiind faza cu microcipu' inainte sa abandoneze cainele pune mana pe shish si ii scoate cu manutza lui microcipul care de altfel se implanteaza in straturile superficiale ale pielii.
Sa obligi un posesor de caine sa-si sterilizeze animalul cred ca iarasi este un abuz si legea poate fi atacata in instanta, daca nu ma insel chiar cu Constitutia.
2. Va deranjeaza eutanasierea?
Este clar ca metodele propuse de dvs. nu au in vedere deja cainii fara stapani (zeci de mii dupa unele statistici) aflati deja pe strazi.
Bani pentru intretinerea lor,in conditii decente, de unde?
Ca nu cred ca tinerea lor in custi pe o perioada de 5-10 ani cat e durata lui de viata si hranit de la buget este o solutie umanitara.
Faptul ca nu s-a facut eutanasierea cum trebuie in toate cazurile,nu inseamna ca ea nu este eficienta in rezolvarea problemei.
3. Chestia cu coruptia si mafia sunt fenomene ale societatii romanesti. Nu pot fi eradicate dar nici nu inseamna ca ar trebui sa renuntam la toate serviciile sociale pentru ca exista coruptie, interese, etc.
ONG -urile care le propuneti sa conduca operatiunea pot fi la fel de corupte la o adica daca se vede ca pot iesi bani frumosi din chestia asta, de ce nu?
Sa nu uitam faimoasele afaceri cu masini scutite de taxe vamale, facute de ONG -uri acum ceva ani.
Si am avut personal ocazia sa vad cum gandeste un ONG in domeniul oamenilor si am mai auzit si de la altii, asa ca stiu despre ce vorbesc.
Si am auzit ca ONG -urile dvs. ca si alti iubitori de animale nu de putine ori "infiau" caini ca sa-i scape de eutanasiere dupa care le dadeau iar drumul pe strazi.
La asa responsabilitate, nu e greu sa-i vedem facandu-si singuri de lucru, mai ales daca ies bani frumosi din asta.
Solutia cea mai buna ar fi pana la urma care ar elimina coruptia ar fi pana la urma ca eutanasierea sa fie facuta la date anuntate ONG -urilor interesate, care pot asista la proces, astfel incat sa se asigure ca procedura decurge conform legii.
Perioada de 7 zile inainte de eutanasiere prelungita macar la o luna.
De cainii nedoriti se poate scapa mai usor, in loc sa fie aruncati in strada pur si simplu, se cheama direct ecarisajul.
Gratuit.
Microciparea se poate incerca dar nu cred ca ar fi o solutie. Amenzile usturatoare ii face pe oameni ingeniosi. Pentru o suma mult mai mica poate fi extras de veterinar. Sau poti sa o faci singur, gratuit.
Daca aveti solutii mai bune, chiar sunt curios.
|