Umila mea parere:
Hai sa nu cadem si noi in capcana 'political correct' si sa acceptam dictatura minoritatii asupra majoritatii.
Sunt de acord cu flying si iata de ce:
- pt cei cu o samanta a credintei care asteapta sa rodeasca, un ateu pe acest forum produce sminteala si ridica niste intrebari dracesti care inabusa un viitor rod;
- pe mai toate forumurile existente sunt sectiuni legate de religie unde 80% sunt atei, liberi cugetatori, anti-crestini, etc.: acesta e un motiv pt care eu nu intru pe alte forumuri decat f rar si punctual; asa ca, cel mai bine, acest forum sa devina o oaza in peisajul on-line;
- cine se amageste ca vine un ateu si prin bunatatea celor de pe forum o sa fie induplecat si convins sa devina evlavios vorbeste teoretic. vreau niste cazui concrete! majoritatea vin sa isi dea frau liber frustrarii, sa lanseze intrebari iar apoi sa faca bascalie de raspusnurile primite.
Sa fim seriosi... iei omul de mana, ii explici, il duci si la Biserica si tot nu devine crestin, cu atat mai putin iese diavolul din gandul lui de la niste converstatii pe forum.
Avem vrajmasi zi de zi si smintitori in jurul nostru, macar aici sa incercam 'deparazitarea'!
"Nimic nu poate inlocui crestinismul; nici toată cultură antică precrestină. Eu sînt de părere că apogeul Europei nu e la Atena, ci în Evul Mediu, cînd Dumnezeu umbla din casă în casă. Eu definesc strălucirea epocilor istorice în functie de geniul religios al epocii, nu în functie de isprăvi politice"
|