201. Zeii Pucioși – învinși de "Aglaia , Euphrosyne și Thalia" (I)
Liderii pucioși, neneaca Mihaela și nenicul Nicușiță, sunt de-a dreptul siderați de situația de Zugzwang în care au fost târâți pe neștire și pe neașteptate de către cele trei tinere fete, care le-au dat recent cu flit și i-au lăsat cu ochii în soare. Puși cu botul pe labe, cei doi Zei Pucioși nu se mai simt deloc a fi Zmeii zmeilor, cum se credeau până nu demult, ci stau siderați de curajul "nesăbuit" al celor trei grații, care au reușit să le scape printre degete. Stau blocați, dar se consolează cu gândul că mai au sechestrate pe plantațiile lor spirituale de la Pucioasa și în hambarele lor duhovnicești de la Târgoviște destule Ilene Cosânzene, dintre care unele încă par a le fi foarte fidele. Stau pe gânduri și își ling rănile, tânguindu-se în "Cuvinte" meșteșugite cât de mult îi dor "ranele cele proaspete" făcute de cele trei dezertoare ale "raiului" pucios și temându-se că exemplul lor ar putea fi contagios, pentru că de acum încolo, începutul fiind făcut, "nu se știe de unde sare iepurele". Găsesc însă resurse de a se îmbărbăta singuri și a spera că încă nu e totul pierdut:
"Pace vouă! O, pace vouă, ca să puteți îndura toate câte pe neștire, pe neașteptate apasă peste pacea coborârii Mele cuvânt peste pământ acum, la sfârșit de timp! Amin." (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, datat 11-04-2010)
Acum, cei doi Zei părăsiți de soartă se concentrează să-și adune puterile și să păstreze o aparență de pace în staulul în care au mai rămas destui asini amăgiți, despre care ei speră că le-au rămas credincioși și fideli, pentru că și-ar fi înțeles mai bine rostul venirii și șederii lor în "lucrarea Cuvântului" Pucios de la Noul Ierusalim. (Dar dacă ar ști ei ce e în inima fiecăruia dintre cei care îi slugăresc acum, și-ar scuipa în sân):
"Eu, Domnul Cel înviat, am grijă de pacea voastră, că mult Îmi trebuie ea pentru venirea Mea cea de azi, pentru putere în voi ca să dați voi putere poporului Meu cel binecuvântat, celor care și-au înțeles venitul și statul lor și lucrarea cuvântului Meu și buna lor credință și credincioșie pentru Mine și pentru voi, copii străjeri din partea Mea în calea cuvântului Meu, și apoi peste poporul Meu cel binecredincios!" (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, datat 11-04-2010)
Cele trei amazoane fugare n-au mai voit să fie asine cu două picioare în ograda liderilor pucioși, nici să stea la jug, nici să ducă sub amenințarea biciului mai mult decât se poate, nici să le ducă Zeilor Pucioși poverile în spinare:
"Nu vrea omul să fie purtător de Dumnezeu. [...] Ar fi să fie omul purtător de Dumnezeu asinul cu două picioare, dar nu vrea omul să fie măgăruș ca să ducă sarcinile Stăpânului său Dumnezeu sau să-L poarte pe Stăpânul său pe spatele său [...] și dă din picioare înaintea celui ce nu ar da să-l poarte. Iată, mai înțelept pentru supunere este animalul, mai iubit se face un asin care duce sarcinile stăpânului său și care nu-l părăsește pe stăpânul său, care-l mai pune și la jug, și sub greu, și așa își dovedește el credincioșia și nu-și deschide gura ca să-și înjosească stăpânul, ci îl ascultă, iar când stăpânul îi cere chiar și sub bici mai mult decât dă el slujire, el se opintește atunci și se jertfește și mai mult, și nici așa nu-și părăsește stăpânul și nu-l ceartă și nu se supără pe el, ci îl ascultă și stă în slujirea lui cu credincioșie, căci semeția este departe de el și de firea lui cea supusă pentru stăpânul său." (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, datat 11-04-2010)
N-au voit să fie măgărițele liderilor pucioși, dar au fost în schimb nărăvașe, au fost nerăbdătoare, au fost necuviincioase, și ce rău le va părea în ziua în care liderii pucioși își vor sărbători singuri slava lor! Dau acum din mâini și din picioare, jubilează de bucurie că au scăpat din lagărul de exterminare pucios, în loc să le sară mințile din cap pentru ce-au făcut, așa cum le-ar dori din toată inima liderii pucioși să li se întâmple:
"Sunt vorbe mari cele ce Eu grăiesc, și le grăiesc pentru cei nărăvași în mijlocul poporului Meu cel de sub sarcina Mea, căci sunt și din cei ce dau din picioare și fac și mai anevoioasă povara Mea, dusă cu cei ce Mi-o poartă ca să-Mi îngrijesc un popor. O, ce rău îți va părea ție, celui nerăbdător, celui necuviincios, ce rău îți va părea în ziua slavei, în ziua bucuriei și a durerii! Acum dai din picioare și din mâini și dai să jubilezi pentru voia ta și nu a Mea, căci altfel ți-ar sări mințile pentru ce Mi-ai făcut, dar atunci vei vedea, și te va durea adânc." (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, datat 11-04-2010)
După ce au mărturisit cât de sublimă e "lucrarea pucioasă", fie și prin răbdarea supraomenească de a suporta ani de zile măgăriile liderilor pucioși, cele trei grații care "au zdruncinat prin neascultare și prin răutate bărcuța salvării" de la Pucioasa "fac bucurie celor necredincioși", care abia așteaptă vești proaspete de la "vânzători", de la fiii cei necredincioși și răzvrătiți pe "stăpânii de sclavi" de la "Noul Ierusalim":
"Acum te hrănești cu necredința ta, cu care dai în Mine și în tine, după ce atâta vreme M-ai mărturisit, măcar prin statul tău în staulele Mele, dar atunci nu va mai fi necredință, și veți sta unul față cu altul voi, cei ce ați zdruncinat prin neascultare și prin răutate bărcuța salvării, lovind în crucea biruinței Mele, după ce diavolul v-a tras din bărcuța Mea. O, așa se bucurau și cei ce M-au răstignit, dar vai, câtă durere a venit apoi peste ei, peste conștiința lor cea grea! O, Eu știu de ce bucurie a ta grăiesc când spun așa, căci tu faci bucurie celor necredincioși, care nu se îndură pentru numele Meu să se apropie de slava Mea și să scape de slava lor, care ca pleava va fi luată de vânt curând, curând, și iată, așa Mă vând bucuriei celor necredincioși fiii cei răzvrătiți, care n-au învățat de ajuns de bine statul lor cu Dumnezeu pe pământ." (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, datat 11-04-2010)
Dar de ce au fugit unde au văzut cu ochii toți cei care au dezertat în ultima vreme din "raiul" ierusalemitean? Ei n-au avut destulă lepădare de sine. Ei s-au ofilit la cuget pentru că n-au primit (nu li s-a dat) întâietate "între frați și peste frați" de la liderii pucioși (care și-au păstrat-o neștirbită, toată numai pentru ei). Ei au avut duhul cel rău al îngâmfării. Ei au avut duhul părerii de sine, care i-a făcut să disprețuiască părerile șfinte și imperative ale liderilor pucioși. Dar mai ales, lor nu le-a mai plăcut să fie măgăruși biciuiți și cocoșați de sarcinile stăpânilor lor, ci au tânjit către alte plăceri:
"O, cât de slăvit am grăit Eu mereu în mijlocul poporului Meu, dar cel ce nu a dat să se lepede de sine s-a voit mare, și numai cei ce se vor mai mari decât ceilalți, numai aceia pleacă dacă ei nu-și capătă întâietate între frați și peste frați, și acesta este duhul cel rău al îngâmfării, duhul părerii de sine, care ca o seceră ascuțită taie mersul celor neînțelepți pentru statul lor cu Dumnezeu, căci omului îngâmfat nu-i place să fie măgăruș de sarcină, ci îi place altfel." (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, datat 11-04-2010)
|