View Single Post
Vechi 04.05.2010, 13:01:36
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cuvant Vezi mesajul
Cinsteste cultul protestant pe Fecioara Maria?..daca raspunsul este da, modul cum este cinstita, pentru cei care nu stiu.
Cinsteste cultul protestant pe Sfintii Parinti?
Ii cinsteste in sensul ca le respecta memoria si rolul important pe care l-au avut in istorie . Fecioara Maria a fost intr-adevar o fiinta foarte curata daca Dumnezeu a ales sa se nasca din ea.
Insa nu ne rugam celor de mai sus; Dumnezeu interzice strict comunicarea cu cei trecuti dincolo. In vechime era pedepsita cu moartea. Exista o granita intre lumea aceasta si cealalta pe care Dumnezeu a pus-o si vrea sa fie respectata.

Citat:
Taina Sfintei Impartasanii la cultul protestant este mai mult decat un simbol ? si de cate ori pe luna..sau pe an..se savarseste aceasta Taina? pentru cei care nu stiu.
Incurcatura vine din cauza exprimarii, dar am observat ca este aceeasi idee.
BO zice ca painea devine trupul Domnului. Oricine poate vedea ca nu se intampla sa devina carne. Insa BO spune ca aceasta transformare are loc in mod mistic, nevazut, la nivel spiritual. Pai asta cred si np: Cina este un simbol fizic pentru o realitate spirituala. Adica prin rugaciune painea ia valoarea trupului Domnului Iisus avand in ea ceva din persoana Sa. [sper ca nu m-am exprimat prea incalcit, mie mi se pare acelasi lucru, insa ne batem in cuvinte]
Unii o iau o data pe luna, altii de doua ori, altii in fiecare duminica. Ucenicii o luau de cate ori se intalneau. .

Citat:
Ati luat la cunostinta ca din Bilblia protestanta au fost scoase anumite Carti? daca da, care sunt aceste Carti si motivul pentru care au fost scoase.
Aici nu stiu daca noi am scos sau voi ati adaugat, majoritatea oamenilor din toata lumea merg pe varianta scurta a Bibibliei. Deci subiectul ma depaseste, nu l-am studiat. Oricum cartile care sunt in plus nu sunt esentiale pentru mantuire, le-am citit, sunt carti istorice sau pilde de intelepciune, au multe lucruri frumoase. Dar nici pe ortodocsi nu-i vad citand prea mult din ele.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14