Citat:
În prealabil postat de Doriana
Dumnezeu interzice strict comunicarea cu cei trecuti dincolo. In vechime era pedepsita cu moartea. Exista o granita intre lumea aceasta si cealalta pe care Dumnezeu a pus-o si vrea sa fie respectata.
|
Interzice in mod expres ocultismul si alte proceduri vrajitoresti, din pacate intelegerea ta limitata face abstractie de un lucru pe care alti protestanti il cunosc cel putin in principiu - interpretarea trebuie sa tina de context.
Care este diferenta intre contextul VT si NT?
In VT:
1. Nu se cunostea soarta omului in vesnicie
2. Legatura dintre vii si morti era rupta asa cum omul era rupt de Dumnezeu
In NT:
1. Dumnezeu ne-a revelat soarta omului dupa moarte
2. Stim scopul vietii si soarta omului in vesnicie
3. Cei credinciosii sunt una in Hristos
Citat:
BO zice ca painea devine trupul Domnului. Oricine poate vedea ca nu se intampla sa devina carne. Insa BO spune ca aceasta transformare are loc in mod mistic, nevazut, la nivel spiritual. Pai asta cred si np: Cina este un simbol fizic pentru o realitate spirituala. Adica prin rugaciune painea ia valoarea trupului Domnului Iisus avand in ea ceva din persoana Sa. [sper ca nu m-am exprimat prea incalcit, mie mi se pare acelasi lucru, insa ne batem in cuvinte]
Unii o iau o data pe luna, altii de doua ori, altii in fiecare duminica. Ucenicii o luau de cate ori se intalneau. .
|
Asta este varianta penticostala care dupa cum recunoaste chiar un
istoric penticostal, leapada din invatatura protestanta "biblica" pentru a se adapta la mediul ortodox, cu alte cuvinte
pentru a induce in eroare populatia ortodoxa.
La fel procedeaza si cu preotia inventand ceva ce nu exista ..o preotie sacramentala ca o prelungire a preotiei VT.