Citat:
În prealabil postat de cuvant
Crestinul ortodox pacatuieste rugandu-se Fecioarei Maria?
..
|
Nu numai crestinul ortodox, ci si eu pot pacatui daca fac asa ceva.
Citat:
Este un mare pacat sa scoata un cuvant din Biblie, sau sa nu se traduca intr-un mod foarte responsabil?
|
Este, pentru ca poti schimba tot sensul si introduce erezii. Numai Dumnezeu stie cate au fost schimbate. Insa sunt sigura ca Dumnezeu a avut grija ca mesajul mantuirii sa ramana nealterat pentru cei ce-L cauta sincer.
Citat:
Poate fi talmacit da catre oricine Cuvantul Lui Dumnzeu?
|
Nu. Trebuie sa ai o oarece experienta cu Dumnezeu . Pentru lucrurile mai grele e nevoie de chiar foarte multa viata traita langa Dumnezeu si multa rugaciune. Dar lucrurile simple le poate intelege si un copilas in credinta, de exemplu ca Dumnezeu iubeste omul si L-a trimis pe fiul Sau sa moara pentru pacatele lui.
Citat:
Este un mare pacat ca un crestin ortodox sa creada ca painea este Insusi Trupul Mantuitorului?
|
Nu cred. Cum am spus, cam asa credem si noi.
Citat:
Prin raspunsurile dumneavoastra sunteti de acord ca exista o mare prapastie intre cele doua culte, pot fi amandoua izvoare cu apa curata, ori unul dintre ele o fi otravite?
|
Nu e o prapastie prea mare, caci mesajul mantuirii e acelasi. Diferenta e de forme si alte particularitati. Iar prapastia o facem noi razboindu-ne aiurea.
Citat:
Cum ajuta un protestant, pe un ortodox care se afla intr-o asa mare ratacire?
|
Depinde. Daca e cu adevarat credincios se bucura impreuna cu el. Daca nu-L cunoaste pe Dumnezeu I-l face cunoscut. [ma rog, fiecare poate actiona intr-un anumit fel]
Citat:
De ce Lumina la Ierusalim se pogoara doar la Biserica ortodoxa?
|
Pot fi multe motive, dar am mari indoieli asupra veridicitatii acelei minuni. Minunile adevarate sunt vindecarile sufletesti , spirituale si fizice pe care le vad frecvent, scoaterile de demoni si toate lucrurile pe care le-a facut Iisus pe pamant.
Citat:
Va multumesc inca o data si sa ma iertati
|
Va rog, nu e nevoie sa va cereti iertare. Daca sunt pe un forum ortodox inseamna ca sunt destul de rezistenta la lovituri, iar dvs sunteti un om cu mult bun-simt si nu ati rani nici om musca.