Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuit
Am citit cu atenție postarea dumneavoastră și agreez în întregime ceea ce ați spus. Problema apare în momentul în care definim sectele și le enumerăm.
Dumeavoastră ați amintit: Templul Popoarelor, Davidienii, The Family, Aum, Templul Soarelui și altele. TigerAvalo9 nu vorbea însă despre acest tip de secte, ci el amintea Biserica Adventistă, Biserica Penticostală, Biserica Protestantă cu diversele ei ramuri. Alții de aici de pe forum scriau despre Secta Ortodoxă, știți?
În momentul în care sunt puse în aceeași oală Biserica Ortodoxă și Secta Aum, Biserica Penticostală și Templul Popoarelor sau davidienii cu adventiștii deja eu nu am nici o reținere în a-i acuza pe cei care comit o astfel de mârșăvie că sunt rău intenționați.
Nu vreau nicidecum să afirm că dumneavoastă ați făcut asta. Am spus deja că ceea ce ați scris este și părerea mea. Dar din nefericire există persoane care, într-un mod diabolic, induc ideea că de moment ce toate sunt „secte” toate-s la fel.
De fapt topicul deschis avea un alt subiect: „secta” penticostală, adventistă, protestantă. Era vorba de fapt despre Biserica Lui Hristos.
|
Si cultul penticostal procedeaza cam la fel pentru ca iti induce o stare "electizanta" sau "de
cercetare divina" care nu e altceva decat sugestie sau mai rau, hipnoza. Ti se pare normal
ca oamenii cand se roaga sa urle, sa fuga prin biserica, sa aplaude, sa rada, sa se arunce
pe jos, sa cante la orga(in timpul rugaciunii), sa debiteze o limba pe care ei nu o inteleg si
multe altele?
Si parintii mei sunt penticostali si ma duceau la adunare si ma implicau in tot felul de
activitati bisericesti iar cand am incetat sa mai merg(pe la 13 ani) au venit cativa pastori la
noi acasa pentru a vorbi cu mine(de obicei veneau pentru a vb cu parintii mei si pt. a le da
bani) si m-au supus unui interogatoriu, m-au intors pe toate partile, mi-au adus dulciuri, mi-
au oferit bani dar eu "nu si nu; nu ma mai duc la adunare"; atunci m-au trimis in camera ca
sa vorbeasca cu ai mei...
Deja cred ca am scris prea mult; in orice caz, ar mai fi o groaza de "denuntat" da' pana nu
iti dai tu singur seama pot eu sa tot scriu.