Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
Viziunea divină este viziunea Bisericii.
|
Oare? Daca am vedea deslusit am realiza ca nici macar in teorie nu e asa.
Citat:
Desigur, mă refer nu la comunitățile ecleziale sectante, ci la Biserica pe care a clădit-o Cristos și care are ca temelie pe Petru.
|
Avand temelie pe un om, pe Petru, nu ma mir ca biserica isi permite sa opereze modificari in codul de legi divin. Adevarata Biserica are temelie pe Cristos.
Citat:
În principiu, Biserica poate să mute din nou Ziua Domnului, să fie în loc de Duminică, marțea să zicem. Singura condiție este ca Sf Spirit să o ghideze în această direcție, fapt care deocamdată nu s-a întâmplat. Dar s-ar putea întâmpla dacă El consideră necesar.
|
Biserica face si desface numai ca Dumnezeu nu accepta asemenea schimbari facute sub influenta unui "duh" uman. De unde stiu? Foarte simplu. Pentru ca discutam de ziua de odihna despre care se vorbeste in porunca a patra, i-a spune-mi, a tinut cont Mantuitorul Cristos de felul in care cerea "biserica"(autoritatea religioasa a vremii) sa fie tinut sabatul? Vedem din evanghelii ca nu, Mantuitorul fiind chiar numit pacatos pentru ca nu se supune prevederilor aberante ale "bisericii". Asadar, omul e liber sa faca tot ce il taie capul, dar sa nu se astepte sa fie aprobat in toate de Dumnezeu. Mai ales in chestiuni foarte clare. De ce sa muti odihna dintr-o zi in alta? Cu ce scop?
Citat:
Nu există autoritate superioară Bisericii lui Cristos. Ea, Biserica, este prelungirea Lui (elongatio Christi). Sunt de nedespărțit.
|
Intre cea care se supune lui Cristos si Dumnezeu Insusi nu exista despartire.