View Single Post
  #718  
Vechi 04.05.2010, 18:56:14
Doriana Doriana is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Mesaje: 2.612
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Heurtebise Vezi mesajul
Condițiile principale prin care se poate cunoaște adevărata glosolalie sau vorbirea în limbi:

1. Cel care vorbește într-o limbă insuflată să fie înțeles de toți cei străini care sînt de față (Fapte 2, 1-13).
Uneori da, uneori nu:

"Pentru că cel ce vorbește într-o limbă străină nu vorbește oamenilor, ci lui Dumnezeu; și nimeni nu-l înțelege, fiindcă el, în duh, grăiește taine."

Citat:
În prealabil postat de Heurtebise Vezi mesajul
2. Cînd cineva vorbește într-o limbă insuflată între localnici, care nu cunosc lucruri străine, cum a fost cazul din Corint, este nevoie de un alt dar, de acela al tălmăcirii, fără de care vorbirea în limbi este o vorbire în vînt și o nebunie (I Corinteni 14, 23).
Partial adevarat:

"dacă nu e tălmăcitor, să tacă în biserică și să-și grăiască numai lui și lui Dumnezeu"

deci, cand nu e talmacitor, Sf Ap pavel recomanda sa se vorbeasca incet, in rugaciune, nu in fata multimii.

Citat:
În prealabil postat de Heurtebise Vezi mesajul
3. Darul vorbirii în limbi nu a fost dat Bisericii pentru totdeauna, ci a fost dat numai la începutul creștinismului spre a trezi pe păgîni și pe iudei ca să creadă în Hristos. Apostol Pavel a arătat că darul vorbirii în limbi va înceta în Biserică (I Corinteni 13, 8).
Am mai vorbit despre asta.
"Cât despre proorocii – se vor desființa; darul limbilor va înceta; știința se va sfârși;
Dar când va veni ceea ce e desăvârșit, atunci ceea ce este în parte se va desființa."

Acolo scrie ca si cunostinta [stiinta] se va sfarsi. Daca pentru tine s-a sfarsit cunostinta, ce pot sa spun...Sa inteleg ca a venit Cel ce este desavarsit ?


Citat:
În prealabil postat de Heurtebise Vezi mesajul
4. După ce am crezut în Hristos că este Dumnezeu adevărat, nu mai avem nevoie de vorbirea în limbi, deoarece limbile sînt semn, nu pentru credincioși, ci pentru cei necredincioși (I Corinteni 14, 22).
Si despre asta am mai vorbit. Dau copy-paste sa nu ma mai repet:
Limbile sunt un semn pentru necredinciosi; pentru cei credinciosi sunt ceva obisnuit, credinciosii nu au nevoie de semne ca sa creada.

Citat:
În prealabil postat de Heurtebise Vezi mesajul
5. Chiar la începutul creștinismului darul vorbirii în limbi a fost unul din darurile cele mai mici în Biserică față de cel al proorociei (predicii), al tălmăcirii, al dragostei și altele care erau superioare. Despre aceasta zice Sfîntul Apostol Pavel: De aș grăi în limbile oamenilor și ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare și chimval răsunător (I Corinteni 13, 1).
E intr-adevar darul cel mai mic si tocmai de aceea cel mai frecvent .Iar dragostea este mai mare ca el. Asta nu inseamna ca a disparut.

Citat:
În prealabil postat de Heurtebise Vezi mesajul
Le-am copiat din predica Parintelui Cleopa ca tot mi-a cerut "penticostalulmantuibil" un argument oricat de fragil; eu cred ca am adus un argument mai mult decat solid.
Chiar imi pare rau pentru parintele Cleopa...
__________________
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14

Last edited by Doriana; 04.05.2010 at 18:59:32.