Ati reusit sa va traduceti si singuri totusi ceea ce vorbiti acolo, pentru ca eu am inteles ca translatorul nu e neaparat necesar, ci doar din cand in cand...cand e nevoie de el, dar nu tot timpul?
"De aceea, cine vorbeste in alta limba, sa se roage sa aiba si darul s-o talmaceasca."(I Corinteni 14,13)..de aici bag seama, ca nu e tocmai vorbitorul, si jumatatea cealalta translatorul...ci cel care vorbeste poate sa si traduca, se intampla asa in comunitate, sau nu?
Va rugati si cu mintea, asa cum sfatuieste Sfantul Apostol Pavel?
"Fiindca, daca ma rog in alta limba, duhul meu se roaga, dar mintea mea este fara rod."(I Corinteni 14,14)
In Biserica voiti sa vorbiti mai mult cuvinte usor de inteles, decat alte limbi...pentru ca la fel sfatuieste Sfantul Apostol sa faceti asta?
"Dar in Biserica, voiesc mai bine sa spun cinci cuvinte intelese, ca sa invat si pe altii, decit sa spun zece mii de cuvinte in alta limba."(I Corinteni 14, 19)
Cum ati putea explica faptul ca unii nu stiu ce se intampla cu ei in momentul in care afirma ca vorbesc in limbi, cand Sfantul Apostol Pavel nu zice nimic de asemenea trairi, sau manifestari...ci doar de vorbire in limbi?
Ce parere aveti despre carismatici, pentru ca se stie ca exact asa cum se emanifesta ei se manifestau inchinatorii la idoli?... intrau in transa, se tavaleau pe jos, tremurau, se aruncau pe jos, aveau miscari ritmice ale trupului...lucruri de astea.
|