Citat:
În prealabil postat de andreicozia
Recunosc ca este fascinant sa vezi cit de buna cunoascatoare a cailor lui Dumnezeu esti tu, o adevarata vazatoare in duh si evident o buna avocata a Lui.
Poate ne spui si noua cum de pe unii ii iubeste si le trimite binecuvintari iar altora le refuza categoric. Poate atasezi si ceva dovezi in sensul asta, ceva de genul: noi(cei fara de griji, binecredinciosi,) vs ei(care se tavalesc pe jos in dureri in lipsa binecuvintarilor Lui)
2. Care dintre ei, doar cei care vad lucrurile exact ca tine sau ca cei din carti?...de multe ori si ei gresesc si este demonstrat ca gresesc
|
Andrei, intervin si eu.. eu as zice sa nu ne limitam numai la aceste aspecte exterioare, perceptibile ochiului nostru, pentru ca si Bogatul era bogat, dar asta nu inseamna ca era binecuvantat de Dumnezeu, ba chiar stim ca a si ajuns sa se perpeleasca dupa ce a incheiat socotelile cu bogatia.
De asemenea, exista multe popoare care nu sunt asa in baza unei credinte nemaivazute, ci tine doar de educatia lor in acest sens...banuiesc eu.
Daca luam la puricat toate marile si bogatele tari, bat pariu ca elementul religios e secund bine...dar mai mult legile i-au invatat sa faca frumos, si sa munceasca cu spor.
Si eu vad in jurul meu multi oameni luminosi, frumosi, politicosi...insa ma indoiesc ca daca i-as urma pe fiecare in parte, as ajunge sa cunosc chiar in dreptul fiecaruia sentimentul religios, sau ceva de genul asta..deci aparentele pot insela, si nu sunt un indiciu clar asupra binecuvantarii lui Dumnezeu!