View Single Post
Vechi 20.04.2007, 13:47:38
calator calator is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.03.2007
Implicit

Marian argumente pro si contra existentei lui Dunezeu (a unui creator, inteligente etc) din punct de vedere stiintific sunt zeci (din stiinte diferite). Vald care a propus acest topic a gasit un raspuns destul de repede si in fond a cam refuzat o argumentatie (solida sau nu) scriind ca deja e multumit cu raspunsul sau. In aceasta situatie cred ca ramanerea la convingerea inititala nu se datoreaza lipsei de sconsistenta a argumentelor si a unui dezinteres. Bineinteles ca fiecare e liber sa creada in ce doreste dar nu are rost sa pui niste intrebari fara sa fii pregatit sa asculti si raspunsul.

Foarte corect ca scopul acestui forum nu easte acela de a schimba convingeri /opinii cu atat mai putin scopul meu. A exprima idei diferite nu insemna ca de fiecare data dorim sa convingem pe ceilalati ci poate fi un mod de cunoastere sau chiar dezvoltare. Crezi ca prin ceea ce am scris am dat dovada de lipsa de respect fata de parerile altora?

Exista realitati complexe despre care pot fi adevarate mai multe afirmatii (un ou rosu este in acelasi timp si rosu si ou)care reprezinta "bucati de adevar" Un orb va putea sti ca ceea ce pipae e ou dar nu si ca este rosu astfel incat are acces numai la o bucatica de adevar.

Dar in ceea ce priveste existenta lui Dumnezeu exista numai doua posibilitati care sunt in relatie de contradictie (nu pot fi adevarate in acelasi tip) Fie exista fie nu exista. E adevarat ca ne lipseste certitudinea si putem spune ca "nu stim sigur" (dar in fapt existenta a ceva nu depinde de certitudinea cuiva despre existenta sa. Spre ex nu avem certitudinea existentei extraterestilor dar ei pot exista). Prin urmare nu sunt posibile bucati de adevar despre existenta lui Dumnezeu ci doar bucati de adevar privind argumentele pro si contra.
Reply With Quote