Citat:
- pt cei cu o samanta a credintei care asteapta sa rodeasca, un ateu pe acest forum produce sminteala si ridica niste intrebari dracesti care inabusa un viitor rod;
|
Spune-mi, nu e credinta unui individ mai puternica odata ce a gasit raspuns la intrebarile puse de partenerii de convesatie virtuala, fie ei atei sau nu? Daca ai raspunsurile, de ce te deranjeaza intrebarile?
Citat:
- pe mai toate forumurile existente sunt sectiuni legate de religie unde 80% sunt atei, liberi cugetatori, anti-crestini, etc.: acesta e un motiv pt care eu nu intru pe alte forumuri decat f rar si punctual; asa ca, cel mai bine, acest forum sa devina o oaza in peisajul on-line;
|
Deci eviti dezbaterile legate de religia ta. Nu pot de cat sa te intreb: de ce? Religia in Romania nu e deloc o treaba personala, e cat se poate de publica, si vrea sa devina din ce in ce mai publica (cu sprijinul politic de rigoare), deci e normal sa starneasca discutii. Daca esti de neclintit in credinta ta, si ai argumente sa o sustii (fata de tine, nu de altcineva), de ce ai evita discutiile cu un ateu, sau cineva de alta religie?
Citat:
majoritatea vin sa isi dea frau liber frustrarii, sa lanseze intrebari iar apoi sa faca bascalie de raspusnurile primite.
|
Nu stiu despre ce "majoritate" vorbesti. Arunca o privire la postarile lui Topcat, si vei gasi o exprimare mai echilibrata si mai respectuoasa decat a multor crestini de pe aici, si mai presus de orice,
argumentata. Si nu, nu facem bascalie. A, ok, facem bascalie, daca prin asta intelegi ca cerem ca interlocutorii sa isi sustina punctul de vedere adus in discutie cu argumente. Si argumentele cu dovezi. Logica e "hulita" de multi pe forum, dar putini dintre "hulitori" realizeaza ca o folosesc in fiecare zi, cu rezultate pozitive. Doar cand e vorba de religia proprie, devine demna de "hula".
Citat:
Sa fim seriosi... iei omul de mana, ii explici, il duci si la Biserica si tot nu devine crestin, cu atat mai putin iese diavolul din gandul lui de la niste converstatii pe forum.
|
Te rog sa nu explici, pentru ca atunci ai recurge la ratiune, si ai intra in contradictie cu colegi crestini de pe forum, care ne asigura ca, de indata ce lasam ratiunea la o parte, vom "simti" pe dumnezeu, oricare ar fi el.
Dar daca tot ai intrat in explicatii, te rog spune-mi, de ce ar trebui simpla intrare in biserica sa ma faca crestin? Si de unde pana unde gandirea rationala e semn al unei prezente demonice? Singura diferenta intre tine si mine este ca tu aplici gandirea rationala in mod selectiv, iar eu am ales-o ca unealta principala de observare a lumii din jurul meu.