Citat:
În prealabil postat de cristiboss56
Până una alta , ești tu oare deacord ca malahienii , fumătorii activi , curvarii . . . să se împărtășească la grămadă cu cel nevoitor, smerit și luptător deschis păcatului ? Nu, nu cred ! Să nu cădem în înșelare și chiar mai mult de atât !
|
Dar Sf Impartasanie nu este premiu precum coronita de la sfarsit de an scolar cand se despart premiantii de repetenti si corigenti. Toti suntem corigenti sau pacatosi intr-un fel sau altul, cat am fi de nevoitori si smeriti. Sf Impartasanie este pentru ajutor in cresterea spirituala.
Nu, parerea mea este ca cei care nu sunt absolut hotarati sa se lase de pacatul in care traiesc, nu arata cainta fata de pacat, nu au ce cauta sa ceara dezlegare de pacate sau sa se impartaseasca. Adica ce rost are dezlegarea daca te intorci acasa unde te asteapta cel/cea cu care traiesti dar nu esti casatorit si o iei de la capat cu pacatul. Sigur, accidente si caderi se intampla in viata fiecaruia, dar important este insa sa iti para rau, sa te ridici, sa te hotarasti sa nu mai pacatuiesti si sa faci ceea ce spune Biserica ca trebuie sa faci. Apoi sunt cei care au poate o patima, dar se lupta sincer cu ea. Cred totusi ca si ei au nevoie de ajutorul si comuniunea cu Hristos.
Nu stiu daca as include fumatul intre cele mai mari pacate pe care le poate face cineva.