Citat:
În prealabil postat de cristiboss56
Lasă, că nu-i atâta POST ! Nu-i bai , căci, la cât desfrâu e în aste timpuri , postul e o BINECUVÂNTARE !
|
Canonul 66 Apostolic:
Dacă vreun cleric s-ar afla postind în zi de duminică sau sâmbătă (afară
numai de una) să se caterisească; iar de ar fi laic, să se afurisească.
Deci sa ne impartasim doar in cele patru posturi si numai de Luni pana Vineri? :)
Citat:
În prealabil postat de cristiboss56
Deci iar nu ai înțeles . Să nu mănânci în ziua când te împărtășești , până ce te împărtășești ! Deci unii nici nu cer postire înainte. Am văzut multe cazuri în ultima perioadă de acest fel. La mine îmi cere 3 zile cel puțin ! Deci e și cum dorești tu și Alexandra ! Funcționează și aici cererea și oferta ( din PACATE ! ! ! ! ! ! ! ! . . . )
|
Trei zile inainte de a primi Sfanta Impartasanie? Asta insemna ca nu ne putem impartasi Duminica decat in perioada posturilor mari, pentru ca Sfintii Parinti interzic postul Sambata si Duminica in amintirea Sabatului si a Invierii (de aia in cele patru posturi se dezleaga la ulei si vin). Atunci spune-mi, cum de se impartasesc preotii la fiecare Liturghie pe care o savarsesc?
Asa si eu nu demult i-am zis parintelui meu duhovnic: parinte, postit cateva zile, dar am mancat peste; pot veni sa ma impartasesc? Si el imi raspunde: tin sa-ti amintesc ca suntem in perioada pascala, cine ti-a zis sa postesti?! Nici noi la manastire nu postim acum pentru a ne imartasi.
Parintele meu este preot-calugar si a stat 10 ani in Grecia din care 2 ani la Muntele Athos. Acum pregateste un doctorat (in greceste, acolo) despre Sfintii romani. El este pentru impartasania DE FIECARE DATA, fiind influentat evident de greci. Dar daca nici el nu stie ce spune, atunci cine?...