View Single Post
Vechi 05.05.2010, 12:21:10
penticostalulmantuibil penticostalulmantuibil is offline
Banned

Data înregistrării: 27.04.2010
Locație: Constanta
Religia: Protestant
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru penticostalulmantuibil Send a message via Skype™ to penticostalulmantuibil
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Am gasit asta:

BOTEZ - atmosfera in biserica penticostala
http://www.youtube.com/watch?v=hnpd_5__VpU
Ai vazut cati tigani erau acolo si se rugau?
Unii dintre ei chiar au o viata complet schimbata. Sunt miracolele lui Dumnezeu. Asta si mie mi-a placut.

Dar ca Dumnezeu sa lucreze in vietile lor trebuie sa fie niste tipi care sa treaca peste barierele etnice si sociale si sa le vesteasca evanghelia, da, si sa faca prozeliti.

Ori asta nu este usor nicaieri, dar mai ales este foarte dificil printre rromi. Stiu ce vorbesc, am lucrat in acest fel printre ei timp de trei ani.

Stii, tipul de amvon, e unul din profesorii de la Colegiul National Gheorghe Lazar din Bucuresti dar merge printre rromii analfabeti si cauta sa le vesteasca Cuvantul.

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Este filmat in romania, atmosfera nu mi se pare mult diferita de ce a fost postat anterior, aceeasi "babilonie" la rugaciune, fiecare vorbeste acolo de ale lui, sunetul este captat altfel in rest atmosfera 100% identica.
Macar ca mie imi place, stiu ca rugaciunea in comun creeaza discomfort celor care nu sunt obisnuiti cu ea.

Acel „100% identic” era un pic exagerat, pe topic se facea referire la manifestari precum fuga prin biserica, aruncarea pe jos si altele asemenea.

Rugaciunea in comun este o particularitate acceptabila (din punctul meu de vedere) a bisericii penticostale. Ea, de multe ori frapeaza observatorul neinformat dar la fel se intampla si cu, de exemplu, sarutarea moastelor la ortodocsi. Daca intelegi motivatiile nu ti se mai pare nimic straniu.