View Single Post
Vechi 05.05.2010, 14:22:15
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ucristian Vezi mesajul
Incerc sa-mi fac o lista cu toate manastirile din tara pentru a face o cautare sistematica incercind sa sun la toate manastirile de calugari. Ma poate ajuta cineva cu asa ceva, in sensul daca as putea gasi un tabel cu manastirile din tara si cu contactul fiecareia.
Multumesc din nou!
Cristian, in primul rand nu ma suna pe la manastiri ca sa intrebi si sa-ti manifesti ingrijorarea inaintea acestora, fiindca este posibil ca sa fie protejat si sa nu ti se spuna adevarul pe premiza ca acesta este, oricum, major si a ales Sfintenia, cu care, probabil, tu nu ai fi de-acord si te-ai impotrivi, impovarandu-i situatia. Cunosc astfel de cazuri !
Personal, nu mi se pare nimic sfant sau legat de credinta sa dispari pur si simplu de-acasa, sa-ti lasi familia cu inima ingrijorata. Nu este decat un capriciu, o dovada de imaturitate si iresponsabilitate...un capriciu pe cat de intens pe atat de trecator si lipsit de un sens profund si real.
Mai bine, vin-o dumneata in Romania si cerceteaza personal situatia, cauta prin manastiri, mai ales prin cele de pe stilul vechi, daca pe acestea le sustinea, care nu sunt prea multe si astfel sansele-ti sporesc.
Am sa-ti enumar eu cateva dintre acestea, si cele mai cunoscute si mai vechi ; Dupa cum ti s-a spus despre Mitropolia Slatioara ( Jud. Suceava, com. Rasca ), Manastirea Adormirea Maicii Domnului din Bucuresti, sub patronarea si Binecuvantarea Preasfintitului Flavian, Manastirea Cucova din Bacau, Manastirea Sf.Treime din Galati, Manastirea ( schitul ) Sf. Ioan Maximovici din Hunedoara la Orastie, mai este un schit la Sibiu, o manastire de calugari in Delta, la Tulcea, Manastirea Palanca, de la Ghimes ( intre Vrancea -Bacau) , Manastirea de la Rosiori, Suceava ( Sf. Mina ) ,etc. Mai sunt si foarte multe schituri mai noi, unul la Brad, parca, in muntii Apuseni, la Sibiu ( Preasf. Evloghie ) si mai vezi tu.
Sa nu fii dur cu el, sa comunici intr-un stil civilizat si cat mai pe intelesul unui copil de 19 ani...pana la urma, nu este decat un copil. Si, este adevarat, este major si este dreptul lui sa aleaga, iar daca alege viata monahala atunci isi va asuma acest drum care, de altfel, nu este deloc asa cum este el perceput de tinerii infalacarati sa imbratiseze viata monahala. Acest adevar il va invata singur si nimeni nu-i poate sta in calea curiozitatilor si dorintelor lui de moment.

Last edited by ory; 05.05.2010 at 14:26:28.
Reply With Quote