Citat:
În prealabil postat de Scotianul
Acestea fiind spuse as dori sa precizez ca ortodoxismul este extrem de frumos din ce am reusit sa-l inteleg pina acum,are o bogata traditie,preoti si calugari remarcabili si multi crediniciosi.Cartile pe care le-am citit si le citesc sunt extrem de interesante si cred ca cei care le citesc ar trebui sa stea cu picioarele intr-un lighean cu apa rece cand le citesc pt ca asa(poate)vor gasi ceea ce cauta in loc de felul cum se comporta(nu toti si doar uneori ca peste tot>la faza asta suntem toti mai asemanatori decat credeti>fie ca ne place sau nu)Prin urmare ortodoxismul nu va fi schimbat de nimic pina la final.Este prea adanc inradacinat ca sa fie schimbat si nu trebuie sa fii un geniu ca sa intelegi asta.
Lucrurile,in general,de acest tip nu se schimba decat in baza unor evenimente radicale si dramatice.Cred ca ne vom reconcilia toti cand fiecare se va reconcilia cu el insusi.Daca va exista un singur om care va considera ca nu a gresit cu nimic>atunci nu se va realiza nimic.
Cred cu tarie ca doar Cel de Sus ne va da calea cum sa fim iar un singur ,,trup"pt ca noi oamenii suntem clar incapabili de asa ceva.Iarasi nu trebuie sa fii un geniu ca sa realizezi asta iar timpurile in care traim>sunt dovada unde am dus lumea asta cu nebunia si imbecilitatea noastra.
In concluzie>sa ne rugam fiecare cum credem de cuvinta la Cel de Sus sa ne lumineze pina nu distrugem si ultima ramasita de umanitate si decenta din nou.Poate cand il vom privi pe cel de linga noi ca pe un frate pierdut si nu ca pe un inamic>atunci vom fi capabili sa ,,invingem lumea"precum Mantuitorul.Daca cineva crede ca ma refer la ecumenism
>atunci postu asta ar trebui intitulat ,,loc de dat cu capul".
Totul trebuie sa vina din noi .Rugati-va sa ne gasim in suflete puterea de a crede si de a fi mai buni ca sa nu ne fie rusine cand vom fin chemati in fata Lui.Nu am folosit citate biblice.V-am spus ce cred in mod direct si simplu.Atat si nimic mai mult.
Bye
|
Nu cred ca am cuvinte pentru a-mi exprima bucuria ca ai ajuns sa citesti din scrierile Sfintilor Parinti. Eu cred ca, daca macar jumatate din cei de pe acest forum, care fac parte din alte grupari/culte religioase, ar avea taria de a citi aceste lucrari, ar intelege odata pentru totdeauna ca ortodoxia nu este doar o religie invechita si plictisitoare, ci asa cum spui, bine inradacinata si nimeni, niciodata nu o va putea schimba. Ca este de la inceput, dovada fiind scrierile din primele decenii dupa Hristos, asta tot nu ne-o poate lua nimeni...
Sa stii ca noi nu va vedem ca pe niste inamici... Dovada fiind faptul ca voi ati intrat pe forumul nostru (fiecare cu motivul lui) si ati fost primiti omeneste si nu banati, asa cum am fost eu pe acel site penticostal, doar pentru ca eram ortodoxa...
Incercam sa purtam discutii amicale si poate ne iesim putin din fire atunci cand incepeti sa ponegriti Cele Sfinte si sa luati in deradere ceea ce pentru noi are semnificatii aparte...
Iarta-ma
Doamne ajuta