Citat:
În prealabil postat de sophia
Da, stiu, in mod normal, duminica si sambata nu se posteste.
Noi vorbim insa aici de situatia in care te impartasesti duminica. Atunci nu trebuie sa postesti sambata?
|
Exact, NU postesti Sambata si nici Duminica - decat daca te afli in perioada unuia din cele patru posturi. Doar te abtii de la mancare / apa de Sambata seara pana Duminica dupa ce te impartasesti. Vrei sa-ti mai dau o data citatul din Canonul 66 care spune ca NU AI VOIE sa postesti in weekend?
Citat:
Pe urma in timpul saptamanii daca vrei sa te impartasesti la o liturghie, nu trebuie sa postesti inainte?
|
Postesti Miercuri si Vineri, restul e dupa cum vrei tu.
Citat:
Vorbim aici despre deasa impartasanie, adica in fiecare duminica, si chiar la liturghii din timpul saptamanii.
Eu am auzit de la mai multe persoane, ca dupa ce ai luat impartasanie trebuie sa postesti in mod normal in ziua aceea. Poate confund iar.
Eu de ex. nu mai postesc dupa ce am luat impartasanie.
|
Asta ma deranjeaza, ca nu verifici ceea ce auzi pe la diversi care-si dau cu parerea. Sa vina sa ne arate unde scrie si cine a hotarat ce zici tu.
Citat:
La fel, se scrie peste tot ca trebuie abstinenta trupeasca sambata si duminica. A fost un fir cu mari discutii contradictorii peaceasta teama.
Cei care se casatoresc, trebuie chiar sa tina 3 zile dupa cununie, pentru ca se presupune ca au luat si impartasanie atunci.
|
Nici macar marele Apostol Pavel nu a stabilit nimic in privinta asta! El a dat doar niste sfaturi, sa ne abtinem pentru o vreme de la cele trupesti, de comun acord.
1 Corinteni 7
5. Să nu vă lipsiți unul de altul, decât cu bună învoială pentru un timp, ca să vă îndeletniciți cu postul și cu rugăciunea, și iarăși să fiți împreună, ca să nu vă ispitească satana, din pricina neînfrânării voastre.
6.
Și aceasta o spun ca un sfat, nu ca o poruncă.
Citat:
La fel se scrie pentru preoti sa tina post inainte si dupa impartasitul al fiecare liturghie.
|
Unde scrie?
Citat:
Deci ar trebui, daca se doreste asa multa aceasta impartasanie deasa, sa se puna si regulile clare. Ca uite cum se nasc atatea confuzii.
Fiecare stie ceva si de obicei cam aiurea.
|
Cauta si vei gasi! :)