View Single Post
Vechi 06.05.2010, 09:08:50
Ecaterina Cojoca Ecaterina Cojoca is offline
Junior Member

Data înregistrării: 19.04.2010
Locație: Iasi
Religia: Ortodox
Implicit @OmuBun

Multumesc mult pentru raspuns. Sunt absolut constienta ca in momentul in care se rosteste rugaciunea trebuie sa fie facuta intr-un duh de adevar si de concentrare si toate gandurile lumesti trebuiesc lasate. Eu incerc sa spun rugaciunea in fiecare zi, insa nu reusesc sa ajung la un inalt nivel de concentrare si ma intrebam daca exercitiile de respiratie si de sincronizare cu bataile inimii se pot practica. Parintele Thaddeus avertizeaza ca aceste tehnici pot fi periculoase si nu se pot face fara indrumarea duhovnicului. Banuiesc ca ai dreptate, trebuie o spovedanie generala pentru asta si o minutioasa pregatire sufleteasca. Pe mine m-a uimit simplul fact ca se pot asocia exercitii de respiratie cu rugaciunea in traditia Ortodoxa. Am citit si eu Pelerinul Rus dar l-am citit cu mai multi ani in urma si nu-mi mai aduceam minte ce se spune acolo. Eu am crezut mereu ca rugaciunea inimii trebuie sa se faca pe cat de des posibil in fiecare zi si ca abia dupa un anumit timp se insuseste deprinderea de a ne ruga cu adevarat din inima.
Reply With Quote