Citat:
În prealabil postat de AlinB
Dumnezeu nu cred ca vrea sa fie iubit pentru ca oamenii asteapta ceva de la El.
Dumnezeu deja a facut pentru oameni mai mult decat multi chiar dintrei cei care se cred credinciosi, pot sa inteleaga.
Uneori boala persista pentru ca ai probleme cu care nu poti sa te confrunti din lipsa de totala sinceritate si pocainta.
Alteori El mai lasa timp pana la implinirea rugaciunilor, pentru a vedea daca atitudinea noastra este sincera sau nu..
Iar uneori asta este crucea pe care trebuie sa o purtam, asa cum o purta si Sf. Ap. Pavel pe a lui pentru a nu cadea in mandrie.
Dar de multe ori indreptarea noastra pe care o facem pentru ca vrem sa obtinem ceva este facuta cu superficiala ipocrizie - ne pierdem repede rabdarea si nu dupa mult timp ajungem sa il numim pe Dumnezeu vinovat pentru suferinta noastra sau pentru indiferenta fata de ea..
Ceea ce inseamna ca de fapt n-am ajuns sa-L cunoastem si nici sa-L iubim, desi afirmam exact contrariul, iar schimbarea noastra este de suprafata.
Daca dorinta ta de vindecare te-a adus in casa si la rugaciunile unui eretic, si mai rau ai ajuns sa te intrebi daca botezul pe care il fac ei este bun, semn ca deja a inceput lucrarile pentru " campania de aderare", eu iti spun ca ai mari probleme cu credinta pe care crezi ca o ai..
Asa stand lucrurile, nu m-as mira daca in schimbul vindecarii ai ajunge sa-ti lepezi credinta pentru minciunile lor.
|
@alinB
foarte adevarat ce spui si sunt de acord ca trebuie sa ne scuture cineva cand o luam pe aratura dar ultima fraza are un iz fatalist. Sa nu fie!
Adevarul doare si bine face, ca de nu am lancezi in toropeala minciunii.
incearca sa incurajezi constructiv, nu sa anticipezi potentiale situatii indezirabile. cuvintele au in miezul lor puterea de a deveni realitate.
annajanette e intr-o cumpana, inclina intr-o parte dar se poate echilibra. daca ajunge sa se mustre singura, ai ajutat-o foarte mult.