View Single Post
Vechi 20.04.2007, 22:01:36
mika mika is offline
Junior Member

Data înregistrării: 20.04.2007
Locație: Bucharest
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de erzbet
Eu cred ca oamenii au exagerat mult in ce priveste credinta(si aici ma refer strict la dogme). Nu imi dati exemple de citate, de oriunde ar fi ele, deoarece tot oamenii le-au scris.(oameni care au scris in ce au crezut, dar aceasta era credinta lor). In atatea amanunte se pierde esenta. Tinerilor li se vor parea absurde toate aceste dogme; sa le spui ca trebuie sa fi slab, smerit, umil, intr-o lume in care trebuie sa lupti pentru ceea ce vrei e greu si pentru ce? Poti sa il simti pe Dumnezeu aproape indiferent de atitudinea afisata, pentru ca asta conteaza. Va intrebati de ce tot mai puntini oameni dau pe la biserica. Pentru ca lumea se schimba, conceptia despre viata a oamenilor se schimba; poate atatea reguli se mulau candva pe realitatea cotidiana. Acum nu
aspectul asta cu "realitatea cotidiana a acelei vremi" este foarte logic. dar oricum, esenta scriptica a crestinismului este biblia.. si in biblie sunt o gramada de lucruri, care dau de inteles ca mantuirea chiar nu e deloc usoara. "de nu veti fi precum copii..". iar pe de alta parte,prea multa vorba e si in zadar. fiecare trebuie sa faca cum ii spune inima. nu trebuie fortati oamenii sa se imbrace intr un fel sau altul. da, cine vine cu inima smerita la biserica, nu prea poate sa se imbrace chiar prea extravagant. toata vin din inima fiecaruia..cred eu.
Reply With Quote