Citat:
Īn prealabil postat de arwein
Ce vrei sa spui cu gandirea care nu e corecta? mai ales cu gandirea subconstienta care nu e corecta ... ce sa-ti spun, sunt in ceata! Si chestia aia cu fenomenele pentru care nu suntem pregatiti evolutiv? (mi se pare ca seamana cu povestile despre extraterestrii cei rai/buni si cu Stargate).
Nu am zis poetice (ca de-aia am dat-o si pe aia cu meseria); dar nu le poti descrie printr-o ecuatie. Astea sunt alte lucruri, percepute cu alte parti ale contiintei noastre. Nu le poti inscrie in aceeasi gama de judecati cu cele pe care le faci cand calculezi probabilitatea de a apare o boala.
Stii, nu poti masura lungimea in watti!
|
Probabil ca psihologia evolutiva vi se pare SF, dar nu e.
Uite un exemplu din miile ce se pot da (e primul ce imi vine in minte), despre cum constientul nostru masoara valoarea unui lucru. Si vorbesc despre un experiment si raspunsurile sint valori medii (in sensul ca sint oameni care gindesc si in alt fel dar sint putini). Deci, un grup de oameni a fost intrebat ce prefera sa primeasca: 50$ sau 60$? Bineinteles, raspunsul e unanim, 60$. Intrebarea a doua a fost: 60$ acum sau 60$ peste o luna? Raspunsul unanim a fost, bineinteles, 60$ acum. La a treia intrebare raspunsul e mai dificil: 50$ acum sau 60$ peste o luna. Raspunsul majoritar a fost 50$ acum. A patra intrebare a fost: ce preferati, 50$ peste 12 luni sau 60$ peste 13 luni? Raspunsul majoritar a fost 60$ peste 13 luni.
Tu ce raspunsuri ai fi dat?