Citat:
În prealabil postat de o_tzaranca
cred ca problema dvs. e ca nu ati realizat ceva..ca baiatul dvs.nu mai e un baietel ,a crescut ..si a ajuns barbat in toata firea
de aici si ingrijorarile ...unde doarme ,ce mananca..(nici nu vreau sa ma gandesc prin ce trece mama lui)
va puteti da seama ,dupa mesajele care le cititi aici ...de maturitatea fiului dvs.
vedeti diferenta?..diferenta dintre lumea aceasta si lumea pe care a ales-o el..la varsa de 19 ani
Am toata admiratia pentru fiul dvs. si pentru dvs. ca ati crescut un asemenea baiat.
|
Imi spun si eu parerea, pentru ca am urmarit unele din postarile lui Antonio si am avut si mici discutii cu el pe aici:
Dupa parerea mea de om mai matur (am 39 de ani) si profesor (care deci cunoaste nitel adolescentii si tinerii de aceasta varsta), Antonio trecea printr-o faza de exaltare specifica unei convertiri rapide si poate si, cum spune chiar tatal lui, datorata greutatilor in strainatate (si aici vorbesc din experienta atat proprie cat si a elevilor, care mai toti sunt straini si sufera in diverse feluri din cauza neintegrarii).
Antonio a intrat pe forum prin august 2009 zicand ca este catolic atras de ortodoxie dar mai are unele dubii, legate de unele aparitii si mesaje ale Maicii Domnului recunoscute de catolici. Parea inca nehotarat, avea intrebari (nu doar certitudini de neclintit..). Doua saptamani mai tarziu zicea ca se face ortodox si brusc devenea un fanatic, agresiv aparator al unei forme de ortodoxie extremista, exclusivist-vechicalendarista, nationalista. Isi permitea sa fie foarte agresiv si nerespectuos cu oricine, indiferent de varsta si experienta, expunandu-si parerile.
Eu i-am acorat mereu circumstante atentante din cauza varstei, si cred ca s-ar putea sa fie o faza in dezvoltarea lui.
Dar de acceea nu mi se pare deloc ca este vorba de o decizie matura si luata in deplina cunostiinta de cauza.
Nu mi se pare de loc, de asemenea, ca se comporta ca un om matur, chiar daca a atins majoratul.
Asa ca tatal lui are tot dreptul sa il caute si sa vrea sa stie daca este bine si in siguranta, si cei care stiu cum ar trebui sa il ajute.
In plus, oricat ar fi fost Antonio de major, era inca dependent de parinti, din moment ce statea cu ei si mergea la scoala. Parintii erau inca responsabili pentru el, nu era independent.
Dumnezeu sa ii ajute pe parinti sa il gaseasca bine si sanatos, si pe el sa se maturizeze, sa mai invete, sa mai caute, si apoi sa ia o asemenea hotarare importanta.