Citat:
În prealabil postat de eclesiastul
Conform Sfintei Scripturi, cel ce se increde in Hristos e mantuit, sunt multe pasaje care afirma lucrul acesta multe dintre ele fiind spuse chiar de Domnul Iisus. Tu afirmi ca e simplu, nu e simplu deloc, pe Dumnezeu l-a costat viata Fiului Sau ca sa putem fi mantuiti.
Mantuirea este un dar, nu o rasplata cum cred unii. Omul prin propriile puteri nu se poate mantui, sangele lui Hristos e prea scump pentru a putea fi "cumparat" si de aceea Dumnezeu il ofera in dar. Cineva spunea ca motivul pentru care e posibil ca prin jertfa unui singur Om sa fie salvati toti ce se incred in El e faptul ca acel Om e mai scump in ochii lui Dumnezeu decat toti oamenii luati la un loc.
Termenul de a pierde mantuirea e incorect, mai corect este "de a i se lua inapoi mantuirea".
Raspunsul este ca nu o poti pierde(ca sa folosesc terminologia ta). Daca Dumnezeu ti-a dat-o in dar nu ti-o va lua inapoi. Problema care o ridica cei care considera ca se pierde e faptul ca "pai dc e mantuit poate sa faca ce vrea ca e mantuit in continuare". Dar problema nu se pune asa, omul mantuit e un om schimbat, va asculta de Dumnezeu si va trai in consecinta. Pavel subliniaza foarte frumos lucrul acesta "traiesc dar nu mai traiesc eu ci Hristos traieste in mine...".
|
Imi cer scuze daca m-am exprimat incoerent. Am spus ca pentru NP pare simplu. Stai linistit, eu nu cred ca este simplu, din contra....