Subiect: Ziua Odihnei
View Single Post
Vechi 07.05.2010, 21:13:03
Rodica50's Avatar
Rodica50 Rodica50 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2010
Religia: Ortodox
Implicit Pt vasilie

In primul rand nu cunosti istoria poporului evreu, evreii nu aveau nume pentru zilele saptamanii ci le numeau prima, a doua... etc

2 de cate ori ai vrea sa iti amintesti de Hristos? o data pe an?

3 de cate ori se facea frangerea painii de catre Apostoli, urmasii lui Hristos; in Faptele Apostolilor observam ca ea se savarsea in fiecare zi, dar ignorantii nu au de unde sti, si atunci nu stiu care dintre noi respecta mai mult?

4 tot in Scriptura, in cadrul Cinei celei de Taina, Hristos a spus "Aceasta sa o faceti intru pomenirea mea"

5 Prin Inviere Hristos a transfigurat firea umana, ceea ce inseamna ca practic asistam la o noua creatie

6 Hristos tinea Vechiul Testament? Nu! El era Dumnezeu. Invierea lui Hristos si ridicarea firii umane reprezinta un fapt la fel de important, ba chiar mai important decat crearea lumii. In Scriptura, ca sa nu spuneti ca inventez, la Sinodul Apostolic de la Ierusalim, din anul 50, spune ca nu mai e nevoie ca ... crestinii sa sufere intai prescriptiile legii iudaice ci sa asculte direct cuvintele evangheliei, ceea ce inseamna ca voi sunteti tocmai iudaizantii cu care se lupta si crestinismul primelor veacuri.

daca nu iti ajung argumentele mai am, trebuie doar sa ceri...

si inca ceva eu iti respect credinta, cred ca ar fi fair play din partea ta sa faci la fel, eu vorbesc cu cei de o credinta cu mine, mergi si fa si tu asemenea, nu mai fa acest desantat prozelitism care nu iti face cinste.