Subiect: Ziua Odihnei
View Single Post
Vechi 07.05.2010, 21:48:54
vasalie
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de gabriela8 Vezi mesajul
Daca ne oprim la interpretarea fiecarui cuvant din punct de vedere literar, se pierde semnificatia...
Si, ce semnificatie vrei sa-i dai Poruncii a patra (cea referitoare la odihna in ziua binecuvantata si sfintita de Dumnezeu)? Cred ca te socheaza limpezimea poruncii si de aceea consideri ca este nevoie de o interpretare plina de semnificatii.

Citat:
Soarele poate fi simbolul lui Hristos au ba? Eu zic DA!
Asa au gandit si paganii din imperiul roman, care se inchinau la zeul soare Mythra. Fiind obligati sa se crestineze, au dat zeului soare o semnificatie crestina: hai sa zicem ca Iisus Hristos este soarele nostru. Si a fost impacata si capra si varza. Paganii s-au facut crestini fara sa renunte la denumirile si obiceiurile pagane. Iar noi azi serbam ziua zeului soare, care este datata pe 25 decembrie, si zicem ca-l serbam pe Hristos.

Citat:
Si apoi in aceasta zi se intalneau primii crestini intrucat aveau constiinta ca a doua venire a Mantuitorului este curand!
Primii crestini se intalneau in fiecare zi (faceau frangera painii). Iar ca zi speciala de intalnire, pentru a asculta din Cuvantul Domnului, propovaduit de Sfintii Apostoli, aveau tot sambata.

"Cīnd au iesit afarã, Neamurile i-au rugat sã le vorbeascã si īn Sabatul viitor despre aceleasi lucruri;Īn Sabatul viitor, aproape toatã cetatea s-a adunat ca sã audã Cuvīntul lui Dumnezeu."(Fapte 13:42,44)

Arhiereul Calist Botosaneanul, episcop de Arges, in "Istoria bisericeasca" din 1902, pg. 55, declara: "Ziua in care crestinii savarseau cultul lor religios la inceput a fost sambata, mai tarziu duminica,

Citat:
Iaca noi tinem duminica pentru ca este ZIUA INVIERII DOMNULUI! Discutiile pot continua la nesfarsit si nu cred ca va renunta cineva la ideile sale si nu vad de ce o asa placere de a despica firul in 10 cand s-a tot vorbit si argumentat!
Am inteles de ce tineti duminica (desi Invierea este doar un pretext). Dar nu am inteles de ce calcati cu buna stiinta Porunca lui Dumnezeu privitoare la pazirea zilei hotarata de EL, ca zi de odihna inchinata Domnului.