View Single Post
Vechi 07.05.2010, 21:53:39
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Eu, ca femeie, ma ingrozesc de ceea ce citesc aici. In vecii vecilor nu as accepta un sot "crestin" care sa vrea sa imi fac operatie chirurgicala, ca sa se simta el fara pacate ca nu vrea copii! Penibil! E o insulta prea mare la adresa unei femei.

Edit: am recitit titlul topicului... Care va sa zica mantuirea barbatului sta in legarea trompelor uterine ale unei femei! Mare ti-e gradina, Doamne!
Eu cred ca un sot crestin bun este acela care-L iubeste pe Dumnezeu mult mai mult decat nevasta... Cu toate riscurile care decurg de aici (sunt acceptabile, zic eu).

Eu nu pot si nu pot sa inteleg un lucru, oricat de mult m-as stradui: este viata sexuala o "necesitate fiziologica"?
Citat:
Nu trebuie facut in scopul placerii, ci din necesitate fireasca, spre slava lui Dumnezeu care l-a facut posibil, multumindu-i la sfarsit ca si pentru o masa delicioasa pe care tocmai ai savurat-o... :)
Eu sunt o visatoare si-mi place sa cred ca sexualitatea este o manifestare a iubirii... (nu o "necesitate"! in nici un caz! Ca daca actul sexual este o "necesitate", atunci fiecare dintre parteneri este pt celalalt un "mijloc" de satisfacere a unei necesitati.. )
Si daca sexualitatea ar fi cu adevarat manifestarea iubirii fata de celalalt, atunci ar fi golita de egoism (ca iubireainseamna daruire, in primul rand) si atunci lipsa ei (in posturi, sau cand copiii sunt evitati etc..) nu ar fi o tragedie (sau un lucru pentru care noi asteptam un premiu de virtute). Nu stiu daca ma fac inteleasa.
Dar cred ca nu suntem animale.