Subiect: Ziua Odihnei
View Single Post
Vechi 07.05.2010, 23:06:36
vasalie
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de Rodica50 Vezi mesajul
Nu ma deranjeaza sa discut, m-a deranjat aerul de superioritate, Hristos v-a invatat sa fiti mandri? Nu prin mandrie a cazut Diavolul?
Recunosc ca nu am destula smerenie sa spun "saru' mana, d-na Rodica. Asa este cum spuneti dvs. Mare adevar ziceti". Am prostul obicei sa spun ceea ce stiu.

Citat:
apropo, daca tii sabatul faci numai cei 2000 de pasi pe care ii prescrie Ghemara, cartea cu reguli a evreilor?
Noi nu tinem sabatul dupa invatatura fariseilor (pe care evreii il mai tin si azi). Noi tinem sabatul dupa invatatura Domnului sabatului. Domnul Iisus Hristos "a dezlegat sabatul zilei a saptea" (vezi Ioan cap.5) de poverile puse de farisei (prin sutele de reguli absurde).

Citat:
sau altfel spus cum cinstesti sabatul? Voi veniti sa ne invatati pe noi crestinismul? care l-am primit de la Apostoli?
Pe dumneata cine te-a invatat crestinismul? Ca aveti foarte putin in comun cu invatatura Sfintilor Apostoli. Nu de la ei ati primit aceasta invatatura. Verificati daca am dreptate citind Faptele Apostolilo si epistolele Sfintilor Apostoli (din NT). Nu veti gasi nici preotie pamanteasca, nici slujbe si ritualuri, nici inchinare la Maria, sfinti, oase de morti, icoane, etc.

Am dreptate, sau ma veti contrazice cu invataturile Sfintilor Apostoli?

Citat:
In ce an ati aparut voi?
Eu, personal, am aparut in '65.

Citat:
Ce treaba avem noi cu Constantin cel Mare? el nu avea autoritate politica asupra Daciei. Sau ai uitat de retragerea aureliana?

2 Constantin cel Mare nu avea autoritate asupra invataturii Bisericii cum nu a avut nici un imparat de dinainte si de dupa el, verzi luptele iconoclaste, Leon Isaurul, Constantin Copronim.
Nu aveti nici o treaba cu "Sfintii Constantin si Elena"? Nu vorbim de istoria Daciei ci de istoria crestinismului.

Citat:
Dogmele Bisericii sunt toate bazate pe Scriptura, dar cine nu vrea sa vada, nu va vedea chiar daca ii vei baga adevarul sub nas.
Din pacate, nu veti putea demonstra acest lucru cu Sfanta Scriptura.

Citat:
Ma intreb cum ati interpretat citatul "In vremurile de pe urma vor aparea lupi in piei de oaie" pana unde poate merge ipocrizia?
Dvs. nu interpretati acest citat ci faceti acuzatii in baza lui.

De ce ma numiti ipocrit?

Citat:
nu as vrea sa fiu dura, cum se zice? mie-e drag Socrate dar mi-e mai drag adevarul.
Nici nu ati fost dura. Nici nu aveti cum sa fiti. Cat despre adevar: mai intai trebuie sa aflati ce este adevarul.