Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut
S-a vorbit aici despre prezervative, orgasm, daca e voie, daca nu e, dupa casatorie, inainte... Nu vreau sa reincep discutiile pe tema asta, insa ar putea exista o solutie pe care n-o vad relatata aici.
Am fost la un duhovnic casatorit, in varsta, la Catedrala din oras. Intrebarea a fost daca e voie sa folosesc anticonceptionale, pentru ca, in cazul nostru, nu vrem sa avem copii. Preotul a fost sceptic la ele mai mult dpdv medical, asa ca mi-a dat solutia sa apelez la o operatie chirurgicala care sa previna ca unul din noi sa mai poata avea copii. Deci, parerea lui (nu a mea) este ca vasectomia sau legarea trompelor e ok din punct de vedere ortodox.
In cazul altora, care vor sa aiba copii, sa-i faca si apoi pot sa apeleze la o metoda de genul asta in caz ca sunt de acord. Daca mai e mult pana la menopauza...
Cum si preotul a spus, sexul este un fapt firesc, lasat de la Dumnezeu. Sunt de acord cu el, insa pe deasupra eu zic ca trebuie facut cu cumpatare, nici prea des (desfranare) si nici prea rar, sa nu fim ispititi cum zice acel verset... Nu trebuie facut in scopul placerii, ci din necesitate fireasca, spre slava lui Dumnezeu care l-a facut posibil, multumindu-i la sfarsit ca si pentru o masa delicioasa pe care tocmai ai savurat-o... :)
|
Frate drag,
daca Dumnezeu STIE ca NU ai nevoie de copii, NU ti-i va da! Dar daca STIE ca PRIN ei iti dobandesti mantuirea, ii vei avea! DAR, daca te opui VOII LUI si LEGII FIRESTI prin TAINA CASATORIEI, nu iti ramane decat o judecata ASPRA de la Creator!
El Cel ce te-a creat si te-a unit cu sotia „
spre nastere de prunci buni” STIE CE E BINE PT TINE! Cum
„se va binecuvantat omul, cel ce se teme de Domnul? femeia TA ca o vie roditoare in laturile casei TALE, fiii tai ca tinere vlastare de maslin in prejurul mesei TALE”! (Ps.126)
Parerea preotului este parere PROPRIE si NU INVATATURA lui Hristos!!! Stii bine, ca facand teologie ai avut acces la cartile bisericesti si mai mult ca altii la INVATATURA SF.PARINTI! DECI ELE NE VOR FI DE MARTURIE INAINTEA LUI HRISTOS!
NU fratia ta decizi asupra vietii, ci Hristos, de aceea NU TREBUIE SA TE OPUI! Taina casatoriei NU va fi lucratoare ci te va judeca aspru! LASA-L PE HRISTOS SA LUCREZE INTRE VOI, ca EL CARE DA VIATA ARE SI GRIJA DE EA! NU te necaji ca nu aveti cu ce sa cresteti copiii, ci pune-ti NADEJDEA in Dumnezeu si IN ajutorul Sau, ca El „va da binecuvantare in veac”!