Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuibil
Si pentru mine mantuirea inseamna iertarea de pacate, unirea cu Hristos, dobandirea vietii vesnice.
Iti spun sincer ca mie imi place pozitia smerita a credinciosului ortodox: eu voi trudi pentru mantuirea mea, sunt un mare pacatos, Dumnezeu va face ce va voi.
Dar nu inteleg de ce acestea doar dupa moarte.
De ce sa nu traiesc fericit cu Hristos inca de pe acum?
De ce sa nu primesc iertarea de pacate inca de pe acum?
De ce sa nu incep unirea cu Hristos inca de pe acum?
De ce nu ar putea considera un credincios ca mantuirea a venit in viata lui, ca este pe calea mantuirii si ca, daca va face tot ceea ce trebuie facut, va fi mantuit?
|
Doamne ajuta frate..aici mai e putin de lucrat..Slabanogul din Scriptura dupa ce a fost tamaduit de mantuitorul..ce avea sa faca..putin mai tarziu avea sa-i dea o palma Mantuitorului, pentru ca a indraznit sa le vorbeasca fariseilor.
Asa suntem si noi, primim tamaduirea, il primim pe Dumnezeu..si apoi ne numim mantuiti, desi il ponegrim, desi il necinstim..nu cunoastem catusi de putin lucrarea lui Dumnezeu prin Sfintii Parinti, dar vrem sa fim calauzitori de suflete.
Din intuneric cum voi putea calauzi pe ceilalti, dupa botez fratilor ne numim cu toti mantuiti, oare om fi noi vrednici sa indraznim sa spunem asa ceva..Una e sa ai nadejde in mila Lui Dumnezeu..si alta e sa te numesti mantuit..tu cel care dupa botez, nu-ti mai marturisesti pacatele, considerand ca esti vrednic de mantuire..Cel care nu-si marturiseste pacatele nu este vrednic sa se impartaseasca cu Trupul si Sangele Mantuitorului.
Frate penticostal cuvintele nu sunt adresate dumneavoastra, ci tuturor celor care se joaca de-a mantuirea.
Si va rog frate penticostal..sa nu fim vicleni..caci eu chiar ma bucur ca pot sa va vorbesc, atunci cand sunteti sincer.
Dragul meu, ortodoxul nu dupa moarte trudeste dupa mantuire, ci chiar din aceasta viata, in fiecare clipa, asa dupa putinta fiecaruia..numai ca nu se mandreste..
E usor a vorbi de smerenie..fiind atat de departe de ea.
Iertare.