Citat:
Īn prealabil postat de Daniel777
Eu cred ca daca citesti de ex, psalmul 50 de minim trei ori pe zi,intr-o luna de zile sa spunem,nu se poate sa nu se inmagazineze in memorie.
|
Am spus ca nu voi interveni pe aceasta idee, dar daca tot ai revenit, pot sa-ti confirm spusele in sensul ca la mine s-a intamplat cu Paraclisul Maicii Domnului cand, dupa un timp nu mai aveam nevoie de carte, fiindca stiam fiecare virgula unde este localizata in pagina. Poate de aceea, la "Salvati Romania", am preferat aceasta sarcina (in Psaltirea mea, Paraclisul incheie sirul catismelor si
face parte din intregul ei)
Nu stiu ce sa spun. In tinerete, obisnuiam sa memorez texte din carti (pe care le stiu si astazi) sau poezii si poeme pe care "le scoteam din manecutza" cu diverse ocazii. Poate de aceea nu mi s-a parut un efort prea mare cand am schimbat romantismul, filozofia sau ocultul, pe Calea Adevarului. De aceea spuneam pe undeva ca am ratacit si m-am risipit, cand poate Dumnezeu s-a asteptat la mult mai multe din partea mea! Altii cu asemenea calitati, (vrednicul de pomenire Teofil Paraianu avea o memorie extraordinara, pe care si-a pus-o cu folos in slujba Lui Dumnezeu), si-au facut "comoara in cer". Eu "am macinat in gol"!