Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM
Mie ce intentionezi sa imi raspandesti? Consideri ca ai avea ceva sa imi raspandesti, ce nu a fost raspandit inainte de initiativa ta, sau a cultului tau?
|
In nici un caz nu fac cu tine prozelitism, Doamne fereste, nu ma cred atat de competent.
Cu tine am conversat pentru ca ai pus multe intrebari, ai atacat cu floreta incercand sa strapungi armura adversarului...
Sunt o multime de oameni cautatori de adevar care doresc sa primeasca indrumare. Tu afirmi ca Adevarul il cunosti, de ce as mai cauta sa ti-L descopar tie?
Citat:
Consideri ca as avea ce sa simt in plus acolo, sau ca as avea acolo ce gasi mai mult decat se poate afla in Biserica Ortodoxa, sau nu?
|
In mod ABSOLUT nu cred ca in Biserica Penticostala ai gasi ceva mai mult decat poti gasi in Biserica Ortodoxa.
Tot ce ai putea gasi mai valoros la penticostali este cunoasterea lui Dumnezeu. Ceva mai sus de atat nu exista.
Dar pe Dumnezeu, in toata frumusetea Lui il poti gasi si la ortodocsi.
Citat:
Dar de ce m-ai sfatuit sa trec si pe la Biserica ta, ca e frumos si acolo?
|
Pentru ca tu te crezi smechera. M-ai intrebat: „asta inseamna ca ar trebui sa trec la penticostali?”, dorind sa imi intinzi o cursa, cel putin asa am crezut eu. Ti-am raspuns:
1. Daca esti ortodoxa practicanta ramai acolo,
2. Daca esti nepracticanta, cauta-L pe Dumnezeu la ortodocsi,
3. Daca nu vrei sa mergi la ortodocsi vino la penticostali ca-i fain si pe aici.
Adica ce ar fi fost corect sa-ti raspund, „nu veni la noi ca aici e ca la Socola...doar psihopati si demonizati.”
A, si asta ar fi fost un raspuns, dar nu mi-a trecut atunci prin cap.
Citat:
Biserica Ortodoxa e luminata?
|
Biserica Ortodoxa are Lumina Evangheliei. Are in spate o lunga istorie in care oameni sfinti au luptat pentru a pastra credinta in granitele ei corecte.
Are si unele manifestari si practici particulare care par ciudate pentru un observator neavizat.
Mai are si unele aspecte care trebuiesc schimbate.
Dar chestiile astea sunt valabile pentru fiecare denominatie.
Citat:
Ortodocsii sunt luminati?
|
Unii da altii nu.
1. Exista un nucleu de credinciosi care il cunosc pe Dumnezeu si duc o viata sfanta. Unii dintre ei sunt si aici pe forum. Pentru mine este o onoare sa conversez cu ei si sa fiu in partasia lor. (chiar daca unii ma considera lup)
2. Exista marea masa de credinciosi care nu prea au habar ce inseamna sa fii crestin. Nu prea citesc Biblia si alte carti sfinte, nu prea merg la biserica, asa, la Paste si, daca fac mari eforturi, la Craciun.
3. Mai sunt unii ( putini ) care sunt dusi rau de acasa.
Citat:
Ce intentionezi sa ne aduci noua, prin aceste dialoguri?
|
Nu stiu daca as putea aduce ceva. Mai mult imi apar credinta. Se spun multe prostii pe aici despre penticostali.
Prezint un penticostal sanatos la cap. Adica...„mai exista si dintr-astia”, cam asta e mesajul meu.