View Single Post
Vechi 08.05.2010, 22:06:41
Rodica50's Avatar
Rodica50 Rodica50 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2010
Religia: Ortodox
Implicit Hristos este viata mea!

Ei, bine, am sa raspund tot printr-un citat- Nicolae Steindhart-Daruind vei dobandi
Monahul de la Manastirea Rohia- un erudit- a ajuns in inchisoare pentru ca a refuzat sa depuna marturie mincinoasa impotriva lui Constantin Noica. Aceasta a fost marea lui sansa ,de a alege, dintre confesiuni, ortodoxia. Era evreu si l-a marturisit pe Hristos cu toata fiinta, era printre evreii care au crezut in El."...de ajuns facut-ai, Hristoase, Dumnezeule pentru mine!...Pentru a fi desprins solzii care-mi acopereau ochii, Iti multumesc din toata inima, din tot sufletul meu, din tot cugetul si toata virtutea mea.Doar atat de ai fi facut dupa ce ai luat aminte la mine, cu vrednicie si cu dreptate este sa strig cu lacrimi: dai li. Pentru a-mi fi dat putinta sa-mi cunosc propria pacatosenie, nimicnicie si ticalosie, Iti aduc laude si multumiri, si de s-ar margini doar la atat darul facut mie, tot prea destul e sa repet: dai li...Pentru a-mi fi ingaduit sa te pot ruga, sa te iubesc si sa ma inchin Tie- de ajuns, prea de ajuns, ca sa binecuvintez Sfant Numele Tau....Pentru a fi sadit in mine nadejdea iertarii si a fi inceput sa intrezaresc putinta mantuirii- fii Doamne, preamarit!...Pentru a-mi fi dat indrazneala sa concep stabilirea unor relatii de tip eu-Tu cu Tine, Domnul si Dumnezeul meu, ma minunez si, napricepandu-ma a spune altceva, strig: dai li!.....mi am putut insusi spusa lui Dostoievski: de mi s-ar dovedi in modul cel mai indubitabil, pe patul de moarte fiind, ca nu Hristos este adevarul, ca adevarul este altul- daca demonstratia ar fi inatacabila si covarsitoare... n-as sta nicio clipa la indoiala: AS ALEGE SA RAMAN CU HRISTOS, nu cu adevarul,Dai li!
Reply With Quote