View Single Post
Vechi 10.05.2010, 10:22:01
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Daca am avea o viata crestina autentica, cu rugaciune zilnica, cu post, spovedanie si Impartasanie, am ajunge sa vedem foarte bine toate cele de zi cu zi ale omului, adica binele si raul din faptele noastre. Cu cat suntem mai deficitari si mai superficiali in vietuirea crestina zilnica, cu atat ne vom rataci, crezand ca intelegem Scripturile si cuvintele Parintilor.

Unul crede ca a inteles bine, altul e sigur ca el are dreptate, altul chiar ii judeca pe Parinti, altul se simte constrans, etc.

Totul tine de mintea si inima omului. Cu cat ne dorim mai mult o viata in Hristos, cu atat vom fi mai feriti de inselare si greseli de intelegere. Cand judecam de unii singuri, atunci nu vom putea scapa de inselare, caci judecam cu mandrie, precum si eu am judecat din cand in cand. Cand zicem, am putere sa inteleg si stiu ca asa este, atunci Domnul ne lasa, iar cand spunem ca nu pricepem un lucru, dar il facem, cu smerenie, stiind ca Domnul ne iubeste, mai apoi ajungem sa il si intelegem.