View Single Post
Vechi 10.05.2010, 10:44:53
mariamargareta mariamargareta is offline
Banned

Data înregistrării: 04.12.2008
Religia: Ortodox
Implicit 203. Noi inconsecvențe în gândirea liderilor pucioși (Post scriptum)

Ultimul paragraf al postării #203 conținea o previziune care s-a împlinit chiar a doua zi, căci pe 8 mai a.c. a apărut pe situl oficial al pucioșilor "Cuvântul lui Dumnezeu la sărbătoarea sfântului mucenic Gheorghe‚ purtătorul de biruință"( datat 6-05-2010), în care se vorbește despre ultima primire de oaspeți, făcută de liderii pucioși unor vizitatori de ocazie. Cu acest prilej s-a putut vedea că la pucioși o minune nu ține decât trei, cel mult patru zile. Suficiente ca paradigma iubirii să se răstoarne: nu iubirea vine de la credință, ci credința vine de la iubire:

"– O, iubirea celor credincioși vine de la credința lor, [...] " (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, datat 2-05-2010)
" [...] iubirea cea curată pentru Mine are putere mare în om și îl umple de darul credinței [...]" (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, datat 6-05-2010)

Explicația este simplă: alți curioși tocmai veniseră în vizită la Pucioasa, iar liderii pucioși s-au grăbit să facă orice compromis doctrinar ca să-i facă pe proaspeții "guguștiuci" să le ciugulească lor din palmă. Aceștia sunt chemați mai întâi la iubirea de liderii pucioși, iubire care-i va călăuzi spre primirea darului credinței în învățătura lor schismatică și eretică. Li se dă chiar această iubire, li se dă în dar, ca să le vină mai ușor celor ce nu-i pot iubi pe liderii pucioși la comandă. De data asta, turma de curioși care a venit "la izvor" este călăuzită de un "păstor", probabil vreun popă estropiat sau vreun răspopit, la fel de curios dar la fel de orb ca și orbii pe care îi conduce el la groapă. Ei sunt somați să nu descoasă și să nu ispitească lucrurile de la Pucioasa (ca să nu se "smintească" de încălcările de canoane pe care le vor descoperi), ci să le ia așa cum sunt, căci numai așa vor trece de la iubire la credință, și apoi la sfințenie. Iar "păstorului" îi dă exact ceea ce el caută și i se pare că-i folosește:

"O, pace vouă, celor ce ați venit la izvorul Meu de cuvânt! O, să nu ispitiți lucrarea Mea cea de azi, căci Eu cu greu Mă port cu ea între cer și pământ [...] Vă dau darul iubirii de Dumnezeu, căci iubirea cea curată pentru Mine are putere mare în om și îl umple de darul credinței, și apoi darul sfințeniei îl încununează pe el, iar cei ce-și păstrează întru sfințenie viața, aceia sunt cei ce Mă află în acest cuvânt, și apoi ei Mă urmează crezând. Amin.
Vă las acum în sfat cu poporul Meu de la izvor. Mă rog Tatălui să ajute credinței voastre și să vă dea înțelepciunea cea de sus pentru cuvântul Meu cel de azi. Binecuvintez pe păstorul care și-a adus în ziua aceasta oile la izvorul Meu de cuvânt și-i dau lui ceea ce-i folosește, și tainic îi dau lui duhul umilinței, duhul celor ce plac lui Dumnezeu, celor mari la Dumnezeu și la oameni, și în el să se păstreze el, căci așa sunt cei ce seamănă cu Dumnezeu pe pământ. Amin." (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, datat 6-05-2010)

Last edited by mariamargareta; 10.05.2010 at 10:47:55.